joi, 28 martie, 2024

Situatia dramatica din Iasi radiaza spre spitalele din restul Moldovei: ‘Nu se pune problema sa putem primi vreun transfer’

Distribuie:

Publicat:

 

„Nu vă putem primi. Este dramatic. Nu avem locuri”. Acesta este răspunsul pe care îl primesc de la spitalele din Iaşi medicii din judeţele vecine care caută cu disperare un pat liber ATI pentru pacienţi în stare gravă, scrie presa locală. Aseară un singur loc era disponibil în tot Iaşul la terapie intensivă Covid. De ieri, Iaşul nu mai primeşte niciun infectat din afara judeţului.

Presiunea devine din ce în ce mai mare, mai ales că Iaşul, centru universitar şi regional, deservea până nu demult toate judeţele din Regiunea Nord-Est. În ultima perioadă, au existat apeluri disperate de la spitalele din judeţele vecine pentru transferul unor pacienţi la Terapie Intensivă. „Nu avem cum să primim acum. Este dramatic, dar NU avem locuri!”, a spus prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”.

„În momentul de faţă, din punctul de vedere al Terapiei Intensive, nici nu se pune problema să putem primi vreun transfer, nici de la un alt spital din Iaşi, dar nici de la spitalele din judeţele vecine. Este dramatic dar nu sunt locuri, nu avem”, a subliniat Carmen Dorobăţ.

Situaţia critică de la Iaşi se răsfrânge şi asupra spitalelor din Moldova. Ieri, conducerea Spitalului Judeţean Suceava, care are doar cinci paturi de ATI, căuta disperată un loc la unităţile medicale din regiune pentru un bărbat de 54 de ani, diabetic, în stare foarte gravă şi confirmat cu COVID-19.

”Am apelat la toate spitalele din Botoşani, Bacău, Piatra Neamţ, Vaslui şi Iaşi. La toate spitalele din Iaşi. Peste tot ni s-a spus că nu au niciun loc liber”, a spus Alexandru Calancea, managerul spitalului sucevean.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img