sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Situatie alarmanta la nivel mondial! O infectie misterioasa si tacuta se raspandeste rapid

Distribuie:

Publicat:

Infectia cu o ciuperca rara, numita de cercetatori Candida Auris, a fost pentru prima data identificata de doctorii japonezi in 2009, in urechea unui pacient, si de atunci a dus la inchiderea multor spitale din intreaga lume si la multe decese.

Candida auris, o ciuperca, este germenul care se raspandeste la nivel global si reprezinta o amenintare grava la adresa sanatatii publice deoarece ciuperca opune rezistenta la medicamente, relateaza publicatia New York Times.

Potrivit studiilor, sase din zece persoane infectate cu aceasta superciuperca isi pierd viata, desi medicii nu au putut sa demostreze fara nicio urma de indoiala ca aceasta ciuperca cauzeaza direct moartea unor pacienti.

In ultimii cinci ani, superciuperca a afectat o unitate neonatala din Venezuela, un spital din Spania, o unitate de terapie intensiva dintr-un spital de prestigiu din Marea Britanie, precum si centre spitalicesti din India, Pakistan si Africa de Sud.

Recent, Candida auris a ajuns si la New York, New Jersey si Illinois, urmand ca Centrele Federale pentru Controlul si Prevenirea Bolilor din SUA sa ia masuri si sa adauge ciuperca pe lista "amenintarilor urgente".

Spital inchis, dupa ce pacientii au fost infectati cu o ciuperca rara

Timp de decenii, expertii in domeniul sanatatii publice au avertizat ca excesul de antibiotice reduce eficienta medicamentelor care contribuie la prelungirea sperantei de viata prin vindecarea infectiilor bacteriene care erau odata, in mod obisnuit, fatale.
 
Dar, in ultima vreme, a avut loc si o explozie de fungi rezistenti, adaugand o dimensiune noua si infricosatoare unui fenomen care submineaza un pilon al medicinei moderne. Pur si simplu, ciupercile, la fel ca bacteriile, dezvolta rezistenta pentru a supravietui medicamentelor moderne.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img