News Flash:

Situatie delicata la Vaslui. Sectia de oncologie este INCHISA

2 Iunie 2016
2044 Vizualizari | 0 Comentarii
Corupţia ar putea lăsa România fără medici. Cei 77 de medici trimişi în judecată de DNA, pentru luare de mită, reprezintă aproape un sfert din totalul specialiştilor în oncologie din ţara noastră.

Cei 77 de oncologi sunt acuzaţi de luare de mită, după ce ar fi beneficiat de o vacanţă în India, ca să prescrie pacienţilor produse ale unei anumite companii.

Statisticile Ministerului Sănătății arată că România are un deficit de 40.000 de medici. De asemenea, Colegiul Medicilor spune că anual 3.500 de medici ies din sistemul de sănătate românesc, fie că se pensionează fie că pleacă la muncă în străinătate, în condițiile doar 3.000 de medici intră în sistem.

Mai mult, de când am intrat în Uniunea Europeană 14.000 de medici români lucrează în străinătate.

În prezent, există judeţe fără niciun medic care să trateze bolnavii de cancer. Vaslui este un astfel de județ.

Statisticile Ministerului Sănătății arată că au mai rămas 200 de medici oncologi în toată țara.

Sectia de oncologie a Spitalului Judetean din Vaslui a fost inchisa, dupa ce singurul medic a plecat sa lucreze intr-o clinica privata. Astfel pacientii au fost externatI fortat din spital sI au ramas fara tratament. Spitalul de Urgenta din Vaslui chiar daca dispune de citostatice pentru bolnavii care incepusera tratamentul, nu mai are cine sa supravegheze administrarea lor. Bolnavii externati trebuie sa fact periodic naveta la Iasi. in judetul Vaslui sunt aproape 8.000 de oameni diagnosticati cu cancer. Conducerea celei mai mari unitatI sanitare din judet a cerut ajutor de la Ministerul Sanatatii si de la alte spitale din Moldova, dar deocamdata nici un medic nu s-a aratat dispus sa se angajeze pe postul ramas liber de la Vaslui. „La momentul actual nu se mai interneaza niciun pacient pentru chimioterapie. Pacientii oncologici, cred ca se gasesc in situatia de a se vedea condamnati a doua oara. Situatia e dramatica”, a declarat directorul Spitalului Judetean Vaslui, Leila Croitoru. Autoritatile au incercat sa transfere un medic de la Iasi la Vaslui insa niciunul dintre cei zece specialisti nu a vrut sa se transfere. Conducerea Consiliului Judetean (CJ) Vaslui cauta acum solutii pentru rezolvarea situatiei. Presedintele institutiei, Dumitru Buzatu, sustine ca se are in vedere ca in scurt timp sa fie contractate servicii medicale pentru ca bolnavii de cancer sa poata primi tratamentul de care au nevoie. Pana cand acest lucru va fi posibil pentru o parte dintre pacienti se va asigura transportul in judetul Iasi. “Ni s-a adus la cunostinta aceasta problema sI incercam sa gasim urgent o rezolvare. Transportul pacientilor la Iasi este o solutie temporara si nu la indemana multor dintre pacientii bolnavi de cancer, care sunt in stare grava si nu sunt transportabili. Vom contracta o serie de servicii medicale, astfel incat pacientii sa beneficieze de tratament in judetul Vaslui. Precizez ca Spitalul Judetean are doi rezidenti oncologi, care cu siguranta vor veni sa lucreze in unitatea sanitara”, a declarat presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Astfel, de saptamana viitoare, va fi pus la dispozitie un microbuz pentru pacientii bolnavi de cancer care necesita tratament urgent. Bolnavii vor merge in judetul vecin pe baza unor programari, la Institutul Oncologic.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0822 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027975 (s)