vineri, 19 aprilie, 2024

Situatii in care vinul devine medicament

Distribuie:

Publicat:

Vinul este o licoare veche de mii de ani si numeroase studii au atras atentia asupra beneficiilor lui. Un pahar pe zi chiar ne poate ajuta in mai multe feluri. Vinul este mai mult decat o simpla bautura, este o adevarata potiune, care contine o multime de substante benefice pentru organismul nostru. Consumat cu moderatie, el se poate dovedi un adevarat medicament. Despre placerea de a savura un pahar de vin alaturi de o cina gustoasa, nici nu mai e cazul sa amintim, nu-i asa? Iata doar cateva dintre beneficiile pe care le are un pahar de vin pe zi:

Vinul este facut din struguri, fructe pline de vitamine, asa ca nu e de mirare ca un pahar de vin ascunde aceste substante atat de necesare organismului. Este de ajuns sa citesti acest articol scris de specialisti si dedicat vinului alb, ca sa te convingi ca intr-un pahar din aceasta licoare gasim vitamine din plin. De fapt, vinul alb contine inclusiv vitamina C, de care avem foarte mare nevoie in sezonul rece, cand organismul este mai expus la raceli.

Un studiu realizat la Universitatea din Alberta, din Canada si citat de Huffington Post sugereaza ca un pahar de vin rosu ar fi echivalent pentru organism cu o ora petrecuta la sala de sport. Sigur, nu e cazul sa ne asteptam la muschi tonifiati datorita unui pahar de vin baut la cina. Se pare ca efectul asemanator cu cel al unei sesiuni la sala este legat de resveratrol, un antioxidant cu efecte benefice asupra inimii, muschilor si rezistentei fizice. In aceste beneficii sta, de fapt, asemanarea dintre un pahar de vin rosu si o ora petrecuta la sala. Chiar daca nu ne va sculpta abdomenul, tot sunt efecte care merita atentia ta.

O multime de persoane care lucreaza in domenii foarte solicitante spun ca se confrunta cu dificultati in a-si mentine atentia asupra unei sarcini, sau dificultati de concentrare. Acestea pot fi remediate cu somn si alimentatie sanatoasa, insa si un pahar de vin poate avea un efect benefic. Potrivit unui studiu realizat de o echipa de cercetatori din China, resveratrolul continut de vin ajuta la reducerea stresului oxidativ, avand in acest fel un efect favorabil asupra functiilor cerebrale – memorie si capacitate de concentrare.

Vinul are marele dar de a ne destinde si relaxa, de aceea este bautura preferata de cei mai multi dintre noi pentru cina, cand ziua s-a incheiat si avem nevoie de cateva momente de respiro. Totusi, studiile arata ca vinul are un efect mai important de atat asupra psihicului nostru. El contribuie la reducerea riscului de depresie si a altor afectiuni de natura psihologica.

Aceste beneficii s-ar putea sa te determine sa dai o fuga pana la magazin si sa cumperi o sticla de vin, insa te sfatuim sa ai mare grija la produsul ales. Uita-te pe eticheta, verifica ingredientele cu atentie si indreapta-te catre un vin cat mai natural, poate chiar un vin certificat bio. Consumat cu masura – unul sau doua pahare pe zi – vinul poate contribui pur si simplu la o stare generala de bine si te-ar putea ajuta atat din punct de vedere fizic, cat si mental.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img