joi, 28 martie, 2024

SJU primeste o garsoniera de la Primarie

Distribuie:

Publicat:

Primaria si Consiliul Judetean Vaslui iau tot mai in serios problema medicilor care vin in judet sa profeseze si sa scoata sistemul medical vasluian din criza.

Dupa ce CJ Vaslui a achizitionat cinci apartamente care au fost date in folosinta medicilor care vin din alte localitati sa profeseze la noi in judet, si Primaria vine in ajutorul Spitalului Judetean de Urgenta si , printr-o hotarare de consiliu, achizitioneaza o garsoniera din fondul locativ al municipalitatii ce va fi cedata drept locuinta de serviciu unitatii spitalicesti.

“Spitalul Județean de Urgenta Vaslui a reusit atragerea de medici specialisti, pentru ca locuitorii municipiului si a județului Vaslui sa poata beneficia de cele mai bune servicii medicale. O parte din medicii atrasi nu au domiciliul pe raza municipiului Vaslui si ca atare au nevoie de locuinte de serviciu, aspect semnalat prin adrese inaintate de catre instituția sanitara mentionata. Procedura de repartizare a unei locuinte de serviciu necesita un timp destul de indelungat iar fluctuatia de personal medical este suficient de mare. Astfel, pentru a nu repeta procedura de repartizare ori de cate ori un cadru medical ce nu are domiciliul pe raza municipiului Vaslui, reziliaza contractul de iînchiriere, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui a solicitat repartizarea unei locuinte de serviciu direct institutiei”, a declarat primrul Vasile Paval.

Alte cinci apartamente urmeaza a fi achizitionate in acest an, cu sume deja alocate de la bugetul judetului, in cifra de un milion de lei.

Nu mai putin de noua medici au fost angajati in acest an la SJU Vaslui si alte 17 posturi scoase la concurs isi asteapta candidatii.

Sectia de Oncologie, inchisa in urma plecarii singurului medic oncolog din judet la o clinica privata, este cea mai grava problema a SJU Vaslui dar si a pacientilor bolnavi de cancer, care sunt nevoiti sa faca naveta la Iasi pentru a-si continua tratamentul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img