vineri, 29 martie, 2024

Slăbire: 3 motive bune pentru o cură de lămaie, primăvara

Distribuie:

Publicat:

Cum se face cura cu lamaie! Niciun fruct nu se poate compara cu lamaia, acest campion al detoxifierii. Pentru a elimina toxinele iernii, vă propunem o cură de 21 de zile, ideală înainte de a începe o dietă de slăbire.

Odată cu schimbările sezoniere, în special primăvara și toamna, lămâia vă permite să vă curățați corpul de toxine. Acest tratament cu lamaie de 21 de zile este recomandat în special dacă aveți probleme de genul picioare grele, alergii sau oboseală cronică.

Dacă ficatul tău este lent și supraîncărcat cu excesele din timpul iernii sau o dietă prea bogată în grăsimi sau alcool, nimic mai bun ca o cură de suc de lămâie. „Prin stimularea producției de bilă, lamaia ajută ficatul”, explică Franck Dubus.

Acesta facilitează descompunerea grăsimilor și evacuarea acestora. Astfel, digestia este mai eficientă. Mâncați-o intr-un smoothie cu sirop de arțar, de exemplu.

Poate să pară surprinzător, dar lămâia combate aciditatea datorită concentrației sale mari de potasiu, care transformă acidul citric în citrat, un adevărat tampon in stomac. Sucul ajută astfel la combaterea hiperacidității, inclusiv cea generată de stres. De asemenea, este eficient împotriva greturilor, în special a celor cauzate de sarcină. Sucul unei lămâi diluate într-un pahar de apă este suficient.

Cum se face cura cu lamaie!

Pentru această cură, veți folosi lămâi organice, deoarece le veți folosi cu coaja.

Tăiați o lămâie în jumătate. Puneți-o într-o cratiță umplută cu jumătate de litru de apă și fierbeți timp de 3 minute. Apoi zdrobiți lămâia în apa de gătit cu un zdrobitor de cartofi (sau o furculiță). Se filtrează și se bea în timpul zilei.

În a 2-a zi, se procedează în același mod cu 2 lămâi.

A 3-a zi, cu 3 lămâi și așa mai departe până în a zecea zi cu 10 lămâi.

Apoi, din a 13-a zi te întorci la 9 lămâi, 8 lămâi în a 14-a zi… și așa mai departe până la a 21-a zi cu 1 lămâie.

În funcție dacă îți place foarte mult sau puțin sucul de lămâie diluat, poți strecura citricele în 1 litru până la 1,5 litri de apă. Bea pe tot parcursul zilei.

Notă: acest remediu nu înlocuiește dieta și în timpul tratamentului, continui să mănânci ca de obicei sau poate puțin mai ușor.

La sfârșitul celor 21 de zile, vei descoperi că ai energie din plin, că ai pielea mai frumoasă și picioarele mai usoare!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img