joi, 28 martie, 2024

Slanina marinata care seamana foarte mult cu cea afumata – la fel de apetisanta si aromata

Distribuie:

Publicat:

O bucata de slanina de casa e cu mult mai gustoasa decat cea din comert, iar cel mai important e naturala, fara aditivi alimentari si coloranti.Ce ziceti de niste slanina delicioasa asemanatoare la gust cu cea afumata, dar sa nu o afumati? Pare incredibil?

INGREDIENTE:
-1 kg de slanina cu straturi de carne;

-2 capatani de usturoi;

-3 linguri de piper negru macinat;

-3 pumni de coji de ceapa;

-5-6 prune uscate;

-2 foi de dafin;

-200 gr de sare;

-2 linguri de zahar;

-1l de apa.

MOD DE PREPARARE:
1.Dizolvati sarea si zaharul in apa. Adaugati cojile de ceapa, foile de dafin si prunele uscate.

2.Puneti amestecul la foc si il aduceti pana la punctul de fierbere.

3.Taiati slanina in 2 bucati a cate 500 gr fiecare.

4.Puneti bucatile de slanina in marinada si le fierbeti timp de 25 minute la foc mic.

5.Slanina trebuie sa stea in marinada timp de 12 ore.

6.Apoi amestecati usturoiul dat prin presa cu piperul macinat.

7.Scoateti slanina din marinada si frecati-o cu amestec de usturoi si piper.

8.Acoperiti slanina cu folie de plastic si dati-o la frigider pentru 1 ora.

9.Aceasta slanina o puteti pastra la frigider timp de 1 saptamana sau mai mult.

10. Daca aveti nevoie sa o pastrati o perioada mai lunga de timp, atunci dati-o la congelator.

Acum cunoasteti reteta de slanina delicioasa si aromata si nu va ramane decat sa o incercati.

Va dorim pofta buna alaturi de cei dragi!

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img