vineri, 29 martie, 2024

Socant! Aceasta femeie simtea ca fiul sau se comporta ciudat. A intrat pe laptopul adolescentului si a incremenit cand a vazut ce cautase pe INTERNET!

Distribuie:

Publicat:

• O simpla cautare pe Internet poate sa dea copiilor cateva idei deloc constructive • O femeie din Iasi spune ca fiul ei, in varsta de 15 ani, consuma fel de fel de substante care sunt la indemana oricui, substante care ar avea efect psihoactiv • Mai mult decat atat, aceasta sustine ca exista prea multe informatii pe Internet despre compozitia acestor “droguri”, iar asta nu face decat sa le starneasca adolescentilor curiozitatea

O mama din Iasi isi striga disperarea: spune ca fiul ei consuma droguri. Poate ca nu ar fi nimic iesit din comun daca acesta nu ar avea doar 15 ani. Ciudat este ca femeia spune ca fiul ei, impreuna cu alti prieteni sau colegi, isi “fabrica” singur aceste substante cu efect psihoactiv, dupa instructiuni gasite in mediul online

Mai mult decat atat, femeia in varsta de 38 de ani spune ca simte ca il scapa pe fiul ei din maini si nu stie ce sa mai faca. Astfel, Maria a contactat unul dintre reporterii BUNA ZIUA IASI, iar sub protectia anonimatului vrea sa traga un semnal de alarma. 

Citeste si : EXCLUSIV! Politistul zilei este din Iasi! In plina strada a pus la pamant un tanar ce flutura in vazul tuturor un pistol – FOTO,VIDEO

“De cateva luni simt ca il pierd pe copilul meu… Simt ca paseste pe un drum gresit. Vedeam mereu la stiri adolescenti care au probleme cu drogurile, dar nu m-am gandit niciodata ca al meu ar putea fi consumator. Sincer nici nu stiu daca ceea ce consuma el este sau nu un drog. Stiam ca la varsta asta, la 15 ani, este curios sa incerce fel de lucruri, dar a ajuns prea departe”, a spus Maria. 

Femeia spune ca de un timp fiul ei a inceput sa aiba cativa prieteni cu care iese tot timpul si crede ca anturajul l-a adus pe adolescent pe aceasta cale. 

“In ultima vreme am inceput sa-mi fac din ce in ce mai multe griji. L-am urmarit sa vad daca fumeaza, nu l-am prins cu tigara si nici nu a venit acasa cu hainele mirosind a tigara, dar simteam ca ceva nu este in regula cu el. Este nervos, tipa la mine daca ii spun sa faca ceva si tot asa… Tatal lui este plecat din tara si vine o data pe an, de aceea cred ca se comporta asa, stie ca eu nu prea am ce sa-i fac”, a completat femeia.

Reteta de pe Net

Simtind ca fiul ei are o problema, Maria a inceput sa caute singura raspunsuri. “Intr-o zi i-am deschis laptopul si am intrat in istoric. Acolo am vazut ca el cauta pe diferite site-uri retete, daca pot sa le spun asa, de droguri. Exista un fel de blog-uri in care gasesti pe larg ce vrei. De la combinatii de medicamente si alcool pana la isecticide si plante uscate. I-am aratat ce am gasit la el in laptop, iar atunci el mi-a spus ca nu e nimic periculos, ca nu este vorba despre droguri. Poate are dreptate, poate nu sunt droguri, dar stiu ca nu este in regula ceea ce face. I-am spus ca o sa merg la politie si o sa fac o plangere daca mai continua cu asta. Eu cred ca impreuna cu prietenii lui incearca fel de fel de combinatii. Imi este teama pentru viata lui”, a completat femeia. 

Frecvent ajung in spitalele din Iasi tineri si adolescenti care consuma fel de fel de droguri. Politistii demareaza frecvent campanii pentru prevenirea acestor situatii, insa piata drogurilor este greu de oprit. 

In urma cu cateva saptamani un pusti a fost gasit mort de catre familia lui dupa ce ar fi consumat droguri. Acesta avea doar 12 ani, iar cei din familia lui au povestit ca el consuma etonobotanice de mai multa vreme. Din pacate, dupa o simpla cautare pe Internet oricine poate face combinatii de alcool, medicamente si otrava care pot duce chiar pana la deces. 

De multe ori nici oamenii legii nu prea au ce face. Aceste asa-zise droguri, care nu sunt altceva decat substante chimice combinate dupa ureche, nu sunt interzise de lege si nimeni nu poate fi tras la raspundere daca vinde sau daca cumpara dintr-un magazin astfel de produse.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img