joi, 18 aprilie, 2024

Socant! Muncitor E.On ucis pe loc de zeci de mii de volti! A murit in timpul serviciului, incercand sa repare cateva fire distruse de furtuna

Distribuie:

Publicat:

• Inca un muncitor care lucra pentru compania germana E.On a murit la Iasi • Barbatul facea cateva reparatii la niste cabluri electrice cazute in urma furtunii, iar din neatentie s-a curentat • Medicii au incercat minute in sir sa-l readuca la viata, insa nu au mai putut face nimic pentru el • Acum Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) a deschis o ancheta si urmeaza sa stabileasca unde a fost eroarea care l-a costat viata pe barbat

Tragedie la Iasi dupa ce un angajat care lucra pentru E.On a murit. In urma furtunii de la Iasi, mai multe retele de energie electrica au fost afectate. Astfel, o echipa angajata E.On a mers in zona Miroslava pentru a efectua reparatii luni seara. Ceva nu a mers bine, iar unul dintre cei doi angajati, care formau echipa, s-a curentat. Colegul acestuia a sunat la 112 si a anuntat tragedia. La fata locului a intervenit de urgenta un echipaj medical care i-a acordat angajatului primele ingrijiri. 

“Barbatul, in varsta de 37 ani, care lucra pentru E.ON, s-a curentat la reteaua de inalta tensiune. Dupa ce 20.000 de volti l-au rapus, acesta s-a prabusit in nacela macaralei in care se afla, intrand in stop cardio-respirator. La fata locului a intervenit un echipaj SMURD, care timp de doua ore au efectuat manevrele de resuscitare. Barbatul a fost transportat la sectia UPU a Spitalului «Sfantul Spiridon» din Iasi in curs de resuscitare, dar din nefericire nu a mai avut sanse de supravietuire, declarandu-se in cele din urma decesul”, au precizat medicii. 
Cert este ca undeva s-a facut o greseala, insa asta pot stabili doar inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi.

Purta echipament de protectie?

Echipele de interventie ale E.On sunt sau ar trebuie sa fie dotate cu echipamente de protectie. Acum, in urma decesului trebuie sa se stabileasca daca angajatul E.On a respectat normele de protectie a muncii. Trupul neinsufleti a lui Gheorghe F. a fost transportat la Institutul de Medicina Legala (IML) Iasi pentru necropsie. Urmeaza ca anchetatorii sa afle care au fost cauzele decesului. 

Cert este ca nu este singurul caz de acest gen din ultima vreme. Cu aproape o luna in urma un barbat care lucra pentru E.On la iasi a murit tot electrocutat. Astfel, angajatul Delgaz Grid, firma aparuta in urma dizolvarii serviciului de interventii E.On, a fost trimis sa repare o defectiune electrica aparuta spontan, in comuna Mircesti. Daniel Lupoaie a ajuns la fata locului impreuna cu un coleg. Dupa ce au stabilit de unde pleaca intreaga problema, s-au apucat de reparatii, insa nu au mai dus-o pana la capat. 

Daniel Alupoaie, in varsta de 34 de ani, s-a urcat pe stalp sa remedieze defectiunea, insa s-a electrocutat si a murit pe loc. Martorii au anuntat incidentul si au cerut ajutor. In comuna Mircesti s-a deplasat de urgenta un echipaj medical, insa nu s-a mai putut decat declara decesul angajatului Delgaz Grid. Din cate se pare, tragedia s-a produs din pura neatentie. 

Desi cei doi angajati aveau in dotare tot echipamentul necesar, acesta nu a fost folosit. Practic barbatul nu a mai avut nicio sansa dupa ce s-a electrocutat si a cazut de pe stalp. Colegul sau a avut nevoie de ingrijiri medicale pentru ca a facut un atac de panica atunci cand a vazut intreaga scena. El a fost transportat la o unitate medicala, insa a fost externat la scurt timp. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img