joi, 28 martie, 2024

SOCANT! SUA asteapta ordinul lui Trump.”Vor fi 300.000 de morti in primele zile”

Distribuie:

Publicat:

Cele sapte optiuni optiuni militare ale SUA in conflictul cu Coreea de Nord. „Estimarile variaza intre 30.000 si 300.000 de morti in primele zile de lupta” Un raport al Congresului Statelor Unite a identificat sapte optiuni militare pentru a face fata amenintarii programului cu arme nucleare din Coreea de Nord. Serviciul de Cercetare al Congresului ofera variante care pornesc de la limitarea situatiei si actiuni de descurajare pana la schimbarea regimului de la Phenian si retragerea completa a trupelor americane din Coreea de Sud. Celelalte optiuni sunt mentinerea starii de alerta militara, „contracararea achizitionarii de catre Coreea de Nord a unor sisteme de livrare capabile sa ameninte Statele Unite”, prin doborarea tuturor rachetelor balistice testate de catre Phenian si eliminarea instalatiilor nucleare si pentru activitati asociate.

Raportul Congresului SUA avertizeaza ca un eventual conflict militar in Peninsula Coreeana ar putea produce pana la 300.000 de morti in primele zile de lupta. Estimarea se bazeaza pe premisa ca nord-coreenii vor utiliza doar munitii conventionale, nu arme nucleare. Totodata, Coreea de Nord ar putea sa lanseze rachete spre Japonia, inclusiv asupra bazelor militare americane stationate acolo. „Escaladarea unui conflict militar in peninsula ar putea afecta in jur de 25 de milioane de oameni din ambele parti ale frontierei, incluzand cel putin 100.000 de cetateni americani (estimarile se ridica la 500.000). Chiar daca (Coreea de Nord) utilizeaza doar munitiile sale conventionale, estimarile variaza intre 30.000 si 300.000 de morti in primele zile de lupta”, se arata in documentul prezentat in Congresul Statelor Unite. Costurile unui razboi conventional ar putea atinge 70% din produsul intern brut anual al Coreei de Sud, care a fost de 1,4 trilioane de dolari in 2016, se mai arata in raport.

Raport vine pe fondul escaladarii tensiunilor din Peninsula Coreeana, iar Statele Unite sustin ca regimul de la Phenian si-a construit un arsenal nuclear pentru a putea ameninta alte state. Presedintele american Donald Trump a avertizat ca va „distruge” Coreea de Nord in cazul in care liderul de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigasa” de a ameninta Statele Unite.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img