joi, 25 aprilie, 2024

SOCANT! Un DOCTOR din Iasi a murit in conditii MISTERIOASE! Daca aceasta SUBSTANTA l-a UCIS, mii de oameni sunt ACUM in PERICOL! FOTO, VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Un doctor din Iasi a murit in conditii misterioase • In floarea varstei, medicul s-a stins din viata si nimeni nu are pana acum explicatii concrete • De mai bine de un an, tanarul doctor, in varsta de 27 de ani, lucra la o ferma de porci in Danemarca • In toamna anului trecut a decis sa se intoarca la Iasi pentru ca se simtea rau • Familia tanarului crede ca o substanta folosita in hrana porcilor i-a afectat starea de sanatate, iar, intr-un final, i-a adus moartea • O ancheta este acum in desfasurare si nu este exclus ca substanta respectiva sa-i fi provocat intr-adevar probleme mari de sanatate • In urma necropsiei, s-a stabilit ca moartea a survenit si din cauza contactului cu acea substanta

Durere fara margini intr-o familie din Iasi. Un tanar in varsta de 27 de ani, medic veterinar, a murit dupa o lunga suferinta in conditii misterioase. Iulian Echimov, de loc din satul Bratesti, comuna Stolniceni-Prajescu, a lucrat o perioada intr-o ferma de porci din Danemarca. Totul a mers bine, dar la un moment dat a primit o oferta mai motivanta de la o alta ferma de porci din aceeasi tara. Acolo a lucrat o perioada, insa in toamna anului trecut a inceput sa se simta rau.

A mers la un spital din Danemarca, insa, dupa cum spune familia sa, nu a fost tratat cum trebuia de cadrele medicale de acolo, de aceea a decis sa se intoarca in tara. A urmat un lung sir de drumuri intre spitale, insa totul a fost in zadar.

Din pacate, tanarul medic a murit zilele trecute pe patul unui spital din Bucuresti. Familia tanarului este acum distrusa. Nu au explicatii si asteapta raspunsuri, insa de unde sa le primeasca? Tatal tanarului a povestit printre lacrimi cum si-a pierdut fiul.

"Ceva a fost acolo in Danemarca… O substanta pe care o dadea la porci l-a imbolnavit. Nu stiu prea mult, nu stiu cine este de vina. Oricum ar fi, nu imi mai aduce nimeni inapoi copilul", a spus Nechita Echimov, tatal medicului.

De aici a inceput totul

Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au discutat ieri cu fratele tanarului mort. Acesta a lansat o ipoteza de-a dreptul halucinanta. Daca intr-adevar banuielile familiei se confirma, am putea discuta cu usurinta despre o problema de viata si de moarte generalizata in mai multe tari din Europa. Fratele tanarului, care este asistent medical, a povestit intreaga intamplare.

"Fratele meu a plecat in Danemarca sa lucreze pentru un trai mai bun, dar care s-a dovedit a fi fast. A fost recrutat intr-o firma de joburi. A dat interviu. A fost la o ferma de porci. A stat acolo un an. Acolo situatia a fost foarte buna. Ferma era curata. La un moment dat, a vrut un salariu mai mare si i s-a oferit la o alta ferma un contract mai mare, dar nu era asa de curata. Dupa jumatate de an la ferma respectiva, m-a sunat intr-o seara sa-mi spuna ca nu se simte bine, ca are eruptii cutanate pe piele", a precizat fratele medicului.

Acesta a povestit ca fratele sau nu a fost tratat prea bine in spitalele din Danemarca. "A fost la medic acolo, dar a fost tratat cu indiferenta pe motiv ca este roman. Asta se întâmpla la jumatatea lui octombrie. A avut edeme la membrele inferioare care s-au generalizat. M-a sunat când avea edemele si a zis ca nu mai poate sta, ca nu mai rezista, ca e tratat cu indiferenta. I-am zis sa vina la mine la spital sa vedem care e situatia", a completat barbatul.

A ajuns la spitalele din Iasi

Iulian Echimov a ajuns pe mana medicilor din Iasi. "A mers la Pascani, i s-au luat analize, probe de sânge. Medicii au zis ca cel mai bine e sa se duca la Spitalul de Boli Infectioase Iasi. A fost internat la Boli Infectioase pentru a i se lua analize si a vedea cauza si diagnosticul. Nu i s-a pus diagnosticul concret ca nu se stia exact cauza. A facut tot felul de analize. A stat doua saptamâni si ceva. A fost externat. A fost trimis la Spitalul «Sfantul Spiridon» pentru o biopsie sa vada daca e ceva oncologic. Dupa doua saptamâni au venit rezultatele si nu era nimic, au zis ca e inflamator. A fost transferat si internat la dermatologie o luna de zile", a precizat fratele tanarului decedat.

Iulian Echimov s-a simtit mai bine, insa problemele nu au stat prea mult departe de el. "Starea lui s-a ameliorat. Fiind o perioada de doua luni si ceva, a fost sunat din Danemarca ori sa încheie contractul. ori sa continue. Seful lui a zis ca nu se poate sa îl tina atât în medical. A plecat in Danemarca, dar dupa câteva zile a intrat iar în contact cu mediul ala în ferma, unde avea toate lucrurile si camera, si i s-a facut iar rau. A fost cu un coleg de-al sau la urgente si s-a internat în Danemarca. Din pacate, nu a fost asa bine tratat, ci cu indiferenta. I s-au facut toate analizele, dar a fost marginalizat pentru ca era roman. A venit in tara apoi simtindu-se putin mai bine. Voia sa fie tratat în tara. Pe drum i s-a facut rau. A venit intr-o stare degradata. Avea iar eruptii cutanate si afectare pulmonara. A fost iar la dermatologie o zi, dupa care tot la boli infectioase ne-am gândit ca ar fi bine sa fie internat", a mai povestit fratele defunctului.

Dupa tratament s-a simtit mai bine

Au urmat zile intregi de investigatii si de tratament. "Dupa 10 zile de tratament, organismul lui s-a stabilizat, dar nu s-a pus un diagnostic clar, cert, ci tot felul de diagnostice secundare, nu boala concreta. A facut analize la tot felul de virusi si bacterii si toate ieseau negative. Toti îsi puneau un semn de întrebare. Care este cauza acestor repetate infectii si degradari ale organismului sau. Dupa 11 zile de stat la Infectioase, a ajuns acasa, dar starea lui a fost buna doar câteva zile, începând sa faca iar febra si sa decompenseze pulmonar, sa tuseasca si sa aiba insuficienta respiratorie. Ne-am dus cu el la Spitalul de Urgenta Pascani. Dupa multe eforturi, am mers la un spital superior. Multe telefoane date si a fost acceptat la IRO Iasi la sectia de pneumoftiziologie pentru a corecta dispneea. A stat doua saptamâni si aici i s-a pus si diagnosticul de necroliza toxica epidermica, boala Lyell", a declarat barbatul. Medicilor nu le-a fost insa prea usor sa puna un diagnostic in acest caz.

"Necroliza a fost dedusa prin consultarea cu pacientul. Prin medicamentele cu care intra în contact. A fost întrebat cu ce a intrat în contact, cu ce antibiotice a intrat în contact. A ajuns la concluzia ca a intrat în contact cu un antibiotic Tylosin, care e folosit doar in UK si statele unite. Din câte am înteles eu, din ce am cercetat eu, in Uniunea Europeana ar fi interzis. Nu pot demonstra ca e asa sau nu. Intra in contact… îl administra sub forma de hrana, îl combina cu nutreturile pe care le dadea la porci", a spus fratele doctorului.

 

Sa fie asa?

Daca intr-adevar acea substanta a afectat starea de sanatate a doctorului veterinar, mii de oameni ar putea fi in pericol. Familia tanarului sustine ca Iulian ar fi povestit ca punea in mancarea porcilor aceasta substanta. Daca este intr-adevar asa, mii de oameni ar putea fi in pericol.

"Se proteja cu manusi, dar putea sa atinga si putea sa intre cu dermul in contact. Dar era si inhalator, fiind pulbere. I-a scazut imunitatea. Imunitatea lui era foarte scazuta, la un moment dat era zero. Se manifesta prin eruptii cutanate, afectarea mucoaselor, mucoasa bucala si cea pulmonara", a completat barbatul. Deocamdata nimeni nu are niciun raspuns.

"Se mai fac inca cercetari. Nu au venit toate rezultatele. Nu se confirma exact ce s-a întâmplat. In prima faza, s-a spus ca e insuficienta multipla de organe pentru cauza decesului, cauzata de necroliza, sindromul Lyell si expunere profesionala la Tylosin, antibioticul cu care a intrat în contact. Asa ni s-a transmis", a incheiat fratele medicului decedat.

Familia tanarului a tinut sa precizeze ca inmormantarea va avea loc duminica, la ora zece, la Biserica lipoveneasca din satul Btratesti. In ziua in care va fi inmormantat Iulian, tatal acestuia va implini 57 de ani.

Dumnezeu sa il ierte!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img