joi, 28 martie, 2024

Socializarea i-a adus un dosar penal şi interdicţia de a intra în România pentru o perioadă de cinci ani

Distribuie:

Publicat:

În urma cooperării dintre poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti cu structurile de frontieră din Republica Moldova a fost depistat, în zona de responsabilitate, un cetățean din Republica Moldova care a încercat să intre ilegal în România, înotând râul Prut, cu intenţia de a ajunge la nişte prieteni cunoscuţi pe o reţea de socializare.

Astfel, în data de 17 iulie a.c., în jurul orei 02.40, acţionând în baza schimbului de informaţii cu structurile de frontieră din Republica Moldova, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tomeşti, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani, județul Iași, au descoperit un bărbat a cărui prezenţă în zonă i s-a părut suspectă. Colegii noştri au procedat la interceptarea şi legitimarea bărbatului.

În verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităților din R. Moldova, şi din declaraţiile bărbatului s-a stabilit că persoana este un cetățean moldovean, care a  trecut înot râul Prut cu intenţia de a ajunge la nişte prieteni, de pe raza judeţului Iaşi, cunoscuţi pe o reţea de socializare.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată, faţă de persoană a fost instituită măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de cinci ani.

În baza Acordului de readmisie, bărbatul a fost preluat de autorităţile de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor colabora în viitor şi vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine şi siguranţă la frontiera comună.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img