sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Societăți de energie termică: Situația alimentării cu apă și căldură va rămâne dificilă în București și în 2023

Distribuie:

Publicat:

Datorită punerii în funcțiune a cazanelor CET Titan și a altor factori, iarna aceasta în București va fi mai bună decât cea trecută. În special, problema încălzirii și a alimentării cu apă caldă a fost deja rezolvată în mai multe cartiere, printre care Colentina, Tei și Pantelimon. În plus, sunt planificate instalarea a aproximativ 210 km de conducte noi pentru a rezolva problema sistemului de încălzire învechit. În ciuda lucrărilor viitoare, nu vor exista mai multe întreruperi ale alimentării cu apă decât de obicei, deoarece muncitorii vor instala conducte temporare. Potrivit lui Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica, înlocuirea completă a conductelor magistrale degradate se va face până în 2026.

În ultimii ani, bucureștenii s-au confruntat cu probleme legate de întreruperea încălzirii și a alimentării cu apă din cauza îmbătrânirii rețelei principale. Ca parte a asistenței, UE a alocat fonduri pentru modernizarea rețelei de apă și căldură din România, care vor fi utilizate pentru realizarea lucrărilor din București. Potrivit companiei de termoficare, românii nu se vor mai confrunta cu situația în care să nu existe alimentare cu apă caldă timp de săptămâni întregi. Fondurile europene alocate sunt suficiente pentru a reînnoi mai mult de jumătate din conductele din rețeaua principală. În plus, există și vești bune pentru locuitorii din zona Tineretului-Timpuri Noi, pentru că acolo, în 2023, vor fi efectuate lucrări de modernizare.

Pe parcursul anului 2022, au fost începute mai multe șantiere în care se vor efectua lucrări de modernizare. Potrivit companiei de termoficare, lucrările vor începe cu înlocuirea secțiunilor critice. În total, este planificată înlocuirea conductelor cu o lungime totală de peste 200 km, iar această lucrare nu va fi realizată într-o singură vară. Din nefericire, situația din capitala României este acum extrem de dificilă, iar în conductele învechite pot fi găsite găuri peste tot. 

În mod tradițional, zona Tineretului-Timpuri Noi a fost cea mai problematică din cauza poziției sale mai joase. Apele freatice se revarsă peste conductele subterane, ceea ce a accelerat considerabil deteriorarea acestora. Cu toate acestea, datorită fondurilor europene atrase, această problemă va fi rezolvată atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Din nefericire, în această iarnă nu este încă posibil să se realizeze o modernizare completă a rețelei principale din zonă, dar compania de termoficare promite să se ocupe rapid de eventualele breșe.

O soluție temporară la această problemă este punerea în funcțiune a cazanelor CET Titan. Relativ compacte și eficiente din punct de vedere energetic, acestea sunt ușor de instalat în locuri în care existau centrale de cogenerare. Cu toate acestea, instalarea CET Titan în zone în care nu existau centrale de cogenerare este plină de probleme.

Primirea de fonduri europene pentru modernizarea rețelelor de termoficare este un fel de pariu de succes într-un joc de cazinou online românesc, unde puteți beneficia și de diverse promoții precum acestea – https://mrbit.ro/ro/promotions/offers . În prezent, contractele au fost deja semnate cu companiile care au câștigat licitațiile, iar până în aprilie vor fi finalizate toate lucrările de proiectare și de pregătire. Având în vedere că societățile de termoficare vor folosi conducte temporare mai subțiri, situația apei calde nu va fi critică nici măcar în timpul fazei active a lucrărilor de reabilitare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img