joi, 18 aprilie, 2024

Societe Generale isi va restructura operatiunile de retail banking din Franta

Distribuie:

Publicat:

Grupul bancar Societe Generale va prezenta vineri sindicatelor franceze un nou plan de restructurare a activităţilor de retail banking din Franţa, informează săptămânalul financiar Challenges, care citează surse din interiorul băncii potrivit Agerpres

Această reorganizare vizează mai multe mii de salariaţi şi "ar putea afecta 20% din masa salarială", susţin sursele, care adaugă că Marie-Christine Ducholet, noul director responsabil pentru operaţiunile SocGen de retail banking din Franţa, urmează să se întâlnească vineri cu sindicatele.

Societe Generale, al treilea mare grup bancar din Franţa, a confirmat că o reuniune este prevăzută a avea loc vineri cu organizaţiile sindicale, dar nu a oferit alte detalii.

Analiştii se aşteaptă ca băncile franceze să accelereze măsurile de reducere a costurilor, în condiţiile în care acestea au probleme în a-şi atinge ţintele de profitabilitate pe fondul unor dobânzi extrem de mici.

Reuters susţine că sindicatele de la Societe Generale au avut deja o întâlnire cu directorul general al grupului, Frederic Oudea, în data de 12 septembrie, ocazie cu care Oudea nu a confirmat dar nici nu a negat zvonurile cu privire la posibile noi măsuri suplimentare de reducere a costurilor.

Potrivit sindicatului CGT, Oudea ar fi spus angajaţilor că banca va continua "să caute noi modalităţi de reducere a costurilor".

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img