News Flash:

Soferii ar putea scapa de o noua taxa auto: Guvernul nu a gasit o formula matematica astfel incat sa nu poata fi atacabila in justitie

19 Martie 2019
660 Vizualizari | 0 Comentarii
img

Guvernul nu a reuşit să găsească o formulă matematică pentru a introduce o nouă taxă auto care să nu mai poată fi atacată în justiţie, cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii ani, cu decizii în defavoarea autorităţilor, astfel că parcul auto naţional va fi stimulat spre înnoire prin intermediul Programului Rabla, a anunţat la Craiova ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, relatează profit.ro.

 

"În grupul de lucru, din care fac parte inclusiv conducătorii şi multe dintre ministerele abilitate, nu au reuşit să găsească formula matematică, astfel încât să nu poată fi atacabilă în justiţie, aşa cum s-a întâmplat cu toate celelalte taxe de poluare, inclusiv cu timbrul de mediu", a spus astăzi ministrul Mediului, indicând că Guvernul se va concentra asupra înnoirii parcului auto naţional prin Programul Rabla, citat de profit.ro.

La finalul anului trecut, Ministerul Mediului anunţa că ucrează de zor la forma finală a unei noi taxe de poluare, care se va aplica de la începutul anului viitor. Noul bir nu va fi doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

„Eu mi-am pus termen şi ştiţi că, atunci când îmi pun termen, mi-am luat angajamentul o şi fac, ca undeva, până la sfârşitul anului, să găsim forma finală ca la începutul anului viitor să ştim exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele de mediu. Să intre în vigoare de la 1 ianuarie, sau poate că perioadă de tranziţie 31 martie, ca lumea să se acomodeze pentru că aşa este normal”, afirma ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, într-o emisiune la Antena 3.

De asemenea, noua taxă va avea la bază studii şi măsurători făcute de Agenţia Naţională de Protecţia Mediului, de Institutul Naţional de Sănătate Publică, dar şi cu ajutorul specialiştilor din industria autovehiculelor şi de la RAR.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1947 (s) | 23 queries | Mysql time :0.020273 (s)