vineri, 19 aprilie, 2024

Solana urcă pe locul șapte în Top 10 criptomonede

Distribuie:

Publicat:

Criptomoneda rețelei Solana a ajuns pe locul șapte printre primele 10 cele mai mari monede virtuale din lume, pe fondul optimismului că blockchain-ul ar putea fi un concurent pe termen lung al Ethereum.

Jetonul SOL al Solana s-a triplat în aproximativ trei săptămâni și are acum o valoare de piață de peste 41 miliarde de dolari, potrivit CoinGecko. Susținătorii susțin viteza și costul mai mic al tranzacțiilor pe Solana pentru finanțări descentralizate și colecții digitale, aplicații în care domină Ethereum.

„Solana are un ecosistem în creștere, se construiesc proiecte pe el și a beneficiat enorm de mania NFT-urilor”, a scris într-un e-mail Antoni Trenchev, cofondator Nexo. NFT-urile sunt jetoane nefungibile utilizate pentru tranzacționarea obiectelor de colecție digitale. El a spus că ajută și susținerea lui Sam Bankman-Fried – director executiv al FTX .

Solana se promovează ca fiind cel mai rapid blockchain din lume, iar site-ul său web spune că costul mediu pe tranzacție este de 0,00025 USD. În iunie, a anunțat că a strâns 314 milioane de dolari într-o rundă de finanțare cu investitori, printre care Bankman-Fried’s Alameda Research, firma de capital de risc Andreessen Horowitz, Polychain Capital și CoinShares.

„Jucătorii majori, precum FTX și Jump, îi recunosc potențialul”, a declarat Alexandra Clark, comerciant de vânzări la brokerul de active digitale GlobalBlock din Marea Britanie, într-un e-mail luni. „Mai mult, incursiunea rețelei în NFT-uri cu Solanart, piața construită pe blockchain-ul SOL, a contribuit la creșterea prețului altcoinului”, a spus ea. „Creșterea actuală a prețurilor SOL probabil va continua ”.

Scepticii susțin că îmbunătățirile tehnologice care propulsează unele jetoane ar putea să nu justifice amploarea mitingurilor, amintește Bloomberg.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img