News Flash:

Solutie provizorie pentru bolnavii de cancer din intreg judet VASLUI

22 Ianuarie 2016
2073 Vizualizari | 1 Comentarii
Oficialii Spitalului Judetean Vaslui au gasit o solutie "de urgenta" pentru bolnavii de cancer din judet care trebuie sa-si urmeze tratamentul de care au atata nevoie pentru a lupta cu boala.

Astfel, incepand de saptamana viitoare in zilele de marti, miercuri si joi, bolnavii,in baza unor programari vor fi preluati de un microbuz si vor fi transportati la Institutul Oncologic (IRO) din Iasi  unde isi pot face tratamentul corespunzator.

Solutia este bineinteles, provizorie pana cand va fi gasit un medic oncolog.

In aceasta problema s-a implicat si presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu care a declarat: "Incercam sa gasim solutii pentru rezolvarea problemei. Transportul pacientilor la Iasi este o solutie temporara si nu la indemana multora dintre pacientii bolnavi de cancer, care sunt in stare grava si nu sunt transportabili. Vom contracta o serie de servicii medicale, astfel incat pacientii sa beneficieze de tratament in judetul Vaslui. Precizez ca Spitalul Judetean are doi rezidenti oncologi, care cu siguranta vor veni sa lucreze in unitatea sanitara."

Masura de urgenta vine ca urmare a faptului ca luni, cea mai mare unitate spitaliceasca din judet a ramas fara medic oncolog dupa ce acesta si-a dat demisia, alegand sa lucreze in mediul privat.

La aceasta ora 37 de pacienti au nevoie urgenta de tratamentul cu citostatice.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1008 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042572 (s)