joi, 28 martie, 2024

Somajul tehnic se va aplica si la anumite sectoare bugetare, a TRANSMIS Orban in cadrul Consiliului National Tripartit

Distribuie:

Publicat:

Premierul Ludovic Orban le-a transmis reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor că măsura şomajului tehnic este temporară şi va fi extinsă şi la anumite sectoare bugetare, cu excepţia angajaţilor aflaţi în prima linie de combatere a coronavirusului şi a celor din instituţiile care aplică măsurile guvernamentale de reducere a efectelor pandemiei, potrivit Agerpres.

La consultările din cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social purtate, joi, între cele două părţi, discuţiile s-au concentrat asupra aplicării primului pachet de măsuri economice şi sociale adoptat de Guvern şi a unor noi soluţii necesare în perioada următoare.

"Premierul Ludovic Orban a afirmat că preocupările Guvernului sunt legate atât de protejarea sănătăţii populaţiei şi combaterea răspândirii COVID -19, cât şi de soluţii pentru relansarea activităţii economice după ce va trece vârful acestei pandemii.

În acest context, prim-ministrul a menţionat că măsura şomajului tehnic este una temporară, că va fi extinsă şi la anumite sectoare bugetare, fiind exceptaţi însă angajaţii implicaţi în prima linie de combatere a coronavirusului, precum şi cei din instituţiile care aplică măsurile guvernamentale de reducere a efectelor pandemiei", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Guvernului.

Potrivit sursei citate, propunerile reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor vor fi analizate de Guvern în perspectiva următorului pachet de măsuri economice şi sociale destinat limitării efectelor produse de pandemia COVID-19.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img