joi, 28 martie, 2024

Someri vasluieni, decazuti din drepturi

Distribuie:

Publicat:

Mai bine de 30 de vasluieni au ramas fara indemnizatia de somaj dupa ce Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Vaslui le-a suspendat venitul, pentru neprezentarea la viza lunara.

“Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) a dispus suspendarea indemnizatiilor de somaj pentru neprezentarea la viza in cazul a 37 de vasluieni. In cazul in care, la data stabilita de catre AJOFM, din motive bine intemeiate, somerul nu se poate prezenta, acesta poate veni a doua sau a treia zi pentru a ne informa cu privire la problemele aparute. Sunt cazuri, insa, in care somerii nu vin nici dupa cateva zile, iar in astfel de situatii legea prevede suspendarea indemnizatiei”, a declarat purtatorul de cuvant al AJOFM Vaslui.

In situatia in care beneficiarul probeaza absenta cu acte justificative, masura suspendarii se revoca. Se considera motive neimputabile beneficiarului nasterea unui copil, casatoria, imbolnavirea, decesul sotului, sotiei sau al rudelor pana la gradul al doilea inclusiv si forta majora.

Imediat ce beneficiarul depune o cerere, in termen de 60 de zile, obligatoriu, se dispune repunerea la plata.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img