News Flash:

Somerii si pensionarii vasluieni primesc remuneratiile direct pe card

30 Iunie 2015
1774 Vizualizari | 1 Comentarii
Pentru a nu mai fi nevoiti sa astepte postasul, zeci de someri au ales sa-si deschida conturi bancare pentru a-si ridica banii de pe card. In judet, la momentul actual sunt peste 15.00 de someri care incaseaza indemnizatiile.

 Potrivit reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM), din totalul somerilor, cateia sute de beneficiari de indemnizatie de somaj si-au exprimat intentia ca banii sa fie virati lunar pe card.
 Beneficiarii indemnizatiilor de somaj care doresc sa-si treaca banii pe card trebuie sa respecte proceduri simple. Acestia trebuie sa-si deschida un cont in banca si sa duca la AJOFM un dosar care sa prezinte un extras de cont cu avizul bancii pentru confirmarea numarului de cont. In baza acestuia se vor face apoi viramentele lunare.

Trecerea indemnizatiei de somaj pe carduri bancare se face doar la solicitarea beneficiarilor. Si varstnicii prefera pensia pe card numai ca pentru unii dintre ei acest lucru reprezinta un chin. Sute de batrani locuiesc in sate fara niciun bancomat. Asa se face ca la jumatatea fiecarei luni, strabat kilometri intregi, golesc conturile si isi platesc toate darile. Fenomenul este unul nou si psihologii sustin ca naveta pensionarilor ii tine pe de-o parte activi, dar pe de alta parte ii umileste. “Mi-am cumparat ulei, zahar, faina, oua, un pic de carne din toate soiurile, margarinea, mustar ce e nevoie in casa. Facem cumparaturi pentru o luna de zile si de aici de la magazin facem cumparaturi pentru strictul necesar", spune o batrana.

In satul din comuna Ivanesti in care locuieste mai sunt alte zeci de varstnici, care nici la magazinul din sat si nici in alte parti din zona nu pot plati cu cardul. Majoritatea batranilor afirma ca le convine sa ia pensia pe card pentru ca postasul venea cu intarziere. Pensionarii care vin la oras ca sa-si ia pensia refac de fapt o calatorie pe care au tot facut-o in perioada in care erau la munca. Iar pe langa socializare, oamenii se mentin activi, au senzatia ca nu pierd legatura cu lumea.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042815 (s)