miercuri, 24 aprilie, 2024

Somnul bun, crucial pentru o calitate buna a vietii: Trucuri pentru a adormi repede

Distribuie:

Publicat:

Un somn bun este crucial pentru buna funcționare a organismului și pentru o bună calitate a vieții. Însă ce faci atunci când îți este greu să adormi și te confrunți cu insomniile?

Nu ești singura persoană care se confruntă cu insomnia, întrucât există numeroși oameni care au dificultăți când vine vorba de adormit și cărora le este greu să doarmă profund pe parcursul nopții. De fapt, statisticile arată că aproape jumătate dintre adulți, la nivel mondial, suferă de tulburări de somn.

În acest context, ți-am pregătit o listă de idei care te pot ajuta să adormi mai repede:

1. Respectă un program de somn

Aceasta poate fi o regulă dificil de respectat, mai ales dacă nu ai mereu același program (de exemplu, lucrezi și de zi, și de noapte). Corpul tău are propriul sistem care îl reglează, numit ritm circadian. Acest ceas intern îi dă semnale corpului, și de aceea te simți alert în timpul zilei și somnoros noaptea. Trezindu-te și mergând la culcare la aceeași oră, în fiecare zi, vei ajuta acest ceas intern să își mențină un program regulat și să îl respecte. Odată ce corpul tău se va adapta la acest program de somn, îți va fi mai ușor să adormi și să te trezești aproximativ la aceeași oră, în fiecare zi, inclusiv în weekend. În plus, este important să dormi 7-8 ore în fiecare noapte sau, în orice caz, nu mai puțin de șase, recomandă doc.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img