News Flash:

SONDA de la Pungesti pregatita sa foreze.

11 Aprilie 2014
1974 Vizualizari | 0 Comentarii

Potrivit oficialilor Chevron, sonda de explorare va fi supusa unor verificari tehnice inainte de inceperea forajului propriu-zis.

„Chevron confirma ca sonda care a fost transportata recent la perimetrul sau din Silistea, comuna Pungesti, a fost ridicata in siguranta. Sonda va fi supusa unor verificari suplimentare de siguranta si performanta inainte de inceperea forajului. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam”, a declarat, Ludmila Tones, account director in cadrul societatii Chevron. Oficialii Chevron au anuntat, marti, ca explorarea efectiva a gazelor de sist va incepe in doua-trei saptamani.

 Inalta de 40 de metri, sonda de la Silistea-Pungesti va fora la aproximativ 3.000 de metri, pe o perioada de pana la 90 de zile. La finalizarea operatiunilor, vor fi prelevate mostre de sol, care vor fi analizate in laboratoare, pentru evaluarea capacitatii zacamantului, in functie de care se va decide daca este rentabila sau nu exploatarea gazelor de sist. Compania Chevron a inceput lucrarile de amenajare a suprafetei detinuta in Silistea – Pungesti, pe care urmeaza sa fie amplasata prima sonda de explorare a gazelor de sist in judetul Vaslui, pe 2 decembrie 2013.

chevron silistea pungesti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0830 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028608 (s)