joi, 28 martie, 2024

Sorana Cirstea a castigat primul trofeu din ultimii 5 ani! S-a impus la un turneu ITF

Distribuie:

Publicat:

Sorana Cirstea, locul 243 in clasamentul WTA, a castigat, duminica, finala turneului ITF de la Bertioga, scor 6-1, 6-7 (4), 6-3, in fata jucatoarei venite din calificari, Catalina Pella (Argentina, locul 503 WTA), informeaza site-ul Federatiei Internationale de Tenis.

Fostul numar 21 WTA a intrerupt o serie nefasta de cinci ani in care nu a reusit sa castige niciun trofeu. Ultimul succes al Soranei Cirstea se inregistrase in octombrie 2011, in turneul ITF cu premii in valoare de 50.000 de dolari de la Limoge (Franta). Cirstea si-a adjudecat, cu emotii, titlul la Bertioga, dupa doua ore si 17 minute de joc, la capatul unui meci care a lasat impresia ca ii scapa de sub control, similar finalei din urma cu o saptamana, de la turneul ITF de la Guaruja (Brazilia – meci castigat de Monsterrat Gonzalez, din Paraguay, scor 1-6, 7-6 /5, 6-2).

Favorita 3 la turneul din Brazilia, Cirstea s-a instalat rapid la conducerea partidei si dupa doar 20 de minute, conducea deja cu 5-0. Sportiva din Targoviste si-a adjudecat mansa intai dupa 26 de minute, cu procentaje bune la serviciu, 68% frecventa primului serviciu si 82% eficienta primului serviciu.

Cirstea a inceput la fel de bine si setul doi, cu break in primul game. Seviciul sau insa a dat semne de slabiciune, iar sfertfinalista din 2009 de la Roland Garros a pierdut zece procente la frecventa primei mingi. Acest aspect, cumulat cu o crestere a presiunii puse cu primul serviciu de Catalina Pella, s-a transpus pe tabela printr-o revenire a jucatoarei din Argentina, de la 1-3, la 3-3. Setul doi s-a transformat intr-o lupta de uzura si a ramas sub semnul echilibrului, pana in tiebreak, unde Sorana Cirstea, desi a inceput mai bine, a fost depasita de Pella, cu 7-4. In total, setul doi a durat o ora si trei minute.

Setul decisiv a adus multiple rasturnari de situatie: Pella a deschis cu game castigat pe serviciul Soranei, Cirstea a replicat imediat si a egalat pe tabela, 1-1, apoi a impins seria favorabila pana la patru game-uri castigate. La 4-1, Cirstea si-a pierdut serviciul, dar a revenit la controlul finalei in game-ul opt al setului decisiv, atunci cand a reusit break-ul castigator.

Turneul de la Bertioga este dotat cu premii totale in valoare de 25.000 de dolari, iar Romania a inregistrat un succes si in proba de dublu, prin Cristina Dinu, campioana alaturi de Indy de Vroome la capatul unei partide disputate vineri.

Sorana Cirstea a obtinut al optulea titlu ITF al carierei, la simplu. Jucatoarea din Targoviste mai are noua trofee ITF la dublu, un titlu WTA la simplu (2008, la Taskent) si patru titluri WTA la dublu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img