vineri, 19 aprilie, 2024

Sorana Cirstea, eliminata in sferturile de finala ale turneului de la Beijing

Distribuie:

Publicat:

Sorana Cirstea s-a oprit in sferturile de finala ale turneului de la Beijing, dupa ce a fost invinsa cu 6-4, 6-4 de Jelena Ostapenko.Semifinala suta la suta romaneasca nu va avea loc, in schimb, Simona Halep are sansa unui nou-meci revansa la China Open. De aceasta data in fata jucatoarei letone, cea care i-a ”suflat” titlul de Grand Slam de la Australian Open si a impiedicat-o sa urce pe locul 1 mondial.

Fara doar si poate, Sorana traverseaza una dintre cele mai bune perioade din ultima vreme, evolutiile din meciurile cu Christina McHale si Karolina Pliskova amintind de anii in care romanca ”batea” la portile Top 20 WTA. Deocamdata, in urma parcursului de la Wuhan, dar mai ales de la Beijing, Cirstea si-a asigurat revenirea in Top 40, iar ascensiunea poate fi si mai spectaculoasa cu fiecare reusita care ar putea veni pe acest final de saptamana.
La o scurta privire a parcursului din 2017, putem spune ca Sorana se afla la un meci distanta de rezutatul sezonului. Ea a mai ajuns intr-o semifinala la Nurnberg, insa acel turneu nu poate fi comparat cu Beijing, din toate punctele de vedere. Rezultate de varf pana acum le putem considera un sfert de finala la Madrid – tot din categoria Premier Mandatory – si un tur 4 la Australian Open.
In fata Soranei va sta o alta jucatoare care se afla intr-o forma de invidiat. Jelena Ostapenko vine dupa un titlu la Seul si o semifinala la Wuhan, rezultate cu care si-a asigurat deja prezenta in premiera la Turneul Campioanelor. In 2017, jucatoarea din Letonia a castigat toate cele trei jocuri disputate cu reprezentantele Romaniei: cu Ana Bogdan in turul 1 la Charleston, cu Simona Halep in finala la Roland Garros si cu … Sorana Cirstea in turul 2 la US Open, scrie Prosport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img