vineri, 29 martie, 2024

Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului pentru romanii de pretutindeni sa se deplaseze in Marea Britanie pentru a proteja drepturile romanilor

Distribuie:

Publicat:

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut, miercuri, ministrului pentru romanii de pretutindeni, Andreea Pastirnac, sa se deplaseze in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, in prima parte a lunii aprilie, pentru a discuta cu membrii comunitatii romanesti si cu autoritatile britanice.
Solicitarea a fost adresata in contextul deciziei si a procesului de iesire din UE a UK si in conditiile in care Guvernul roman si-a stabilit ca prioritate reprezentarea si protejarea intereselor cetatenilor romani din Marea Britanie, potrivit unui comunicat de presa remis miercuri MEDIAFAX.
In cadrul vizitei oficiale, ministrul pentru romanii de pretutindeni va reitera disponibilitatea partii romane de a coopera cu autoritatile britanice si cu institutiile europene pentru solutionarea problemelor cu care se confrunta romanii din Marea Britanie.
“Suntem preocupati de protectia drepturilor si a intereselor cetatenilor romani care traiesc, lucreaza si studiaza pe teritoriul britanic. Voi sublinia ca este necesara asigurarea unui tratament egal si echitabil pentru cetatenii romani in raport cu cetatenii celorlalte state membre”, a afirmat ministrul pentru romanii de pretutindeni, Andreea Pastirnac, potrivit comunicatului citat. Mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img