vineri, 29 martie, 2024

Sorin Oprescu, prins și arestat! Unde a fost găsit fostul primar al Capitalei

Distribuie:

Publicat:

Sorin Oprescu a fost dat în urmărire internațională în urmă cu câteva zile, după ce a fost condamnat la închisoare. Fostul primar ar fi plecat din țară înainte de a-și afla sentința, motiv pentru care autoritățile din mai multe state au pornit căutările. Sorin Oprescu a fost găsit de către oamenii legii în Grecia, după câteva zile de căutări.

Oprescu, prins în Grecia

Sorin Oprescu a fost localizat de Interpol în Grecia, unde ar fi fost deja închis de către autoritățile elene. Sorin Oprescu era dat în urmărire din 13 mai, când a fost condamnat la zece ani și 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie.

După ce s-a dat sentința, autoritățile l-ar fi căutat la mai multe adrese, dar bărbatul era de negăsit. Așa cum este normal, a fost dat în urmărire generală de către Poliție și au început investigațiile. Autoritățile elene ar fi anunțat că este pe teritoriul țării lor și deja l-ar fi reținut.

Sorin Oprescu a fost judecat încă din 2015. El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu. În anul 2015, fostul primar al Capitalei ar fi primit suma de 25.000 de euro din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.

Autoritățile au efectuat atunci percheziții la locuința lui, unde au fost găsite, pe lângă cei 25.000 de euro, și alte sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor. Astfel, au continuat cercetările și așa a ajuns să primească o pedeapsă aspră de închisoare cu executare.

Iar asta nu este tot. În urma proceselor, s-a decis confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București (zona Herăstrău) și Ciolpani (Ilfov).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img