joi, 28 martie, 2024

Sorin Ovidiu Vantu: ‘Victor Ponta, proiectul unei aripi din SRI care a jucat la doua capete’

Distribuie:

Publicat:

Sorin Ovidiu Vintu a vorbit intr-un interviu oferit jurnalistei Sorinei Matei despre relatia cu Sebastian Ghita si despre cum a realizat ca acesta e omul SRI pus sa il inlature din Realitatea.

"Mi-am dat seama ca Sebastian Ghita e din SRI cand a trecut contractul de inchiriere de la Coresi de la Realitatea pe una din firmele lui. La vremea aceea am aflat ca Basescu in persoana a sunat-o pe doamna de la Coresi sa semneze un act final. Atunci mi-am dat seama cine e Sebastian Ghita", a afirmat Sorin Ovidiu Vintu.

Vintu a vorbit si despre cum stia inca din 2010 ca Victor Ponta era pregatit pentru o candidatura la prezidentiale, acesta fiind unul din telurile dorite de Sebastian Ghita cand a preluat televiziunea.

"Victor Ponta era proiectul unei aripi din SRI care a jucat la doua capete", a afirmat Vintu.

El a mai prezentat si cum s-a desfasurat dosarul de santaj in urma caruia a fost trimis un an dupa gratii.

"Am primit o cerere de intalniri cu niste personaje care m-au informat despre ce urma sa se intample, cu Ghita, cu Parchetul, cu tot. A fost o operatiune instrumentata de cei de la SRI. A doua zi m-am intalnit cu Ghita si am demontat toate inregistrarea din ziua trecuta.

Ghita ii spunea manei sale drepte Alex Iacobescu despre toata tarasenia. Deci recunostea ca nu este nimic adevarat amenintari. Aceste doua inregistrari am vrut sa le depun la parchet. Domnii cu un aer dispretuitor mi-au respins. M-am dus in instanta si nu le-a luat nimeni in seama.

Peste ani Ghita s-a autodenuntat si a recunoscut falsul. Nimeni nu l-a santajat pe Ghita. Nimeni nu se sesizeaza.

Autorul principal al atacului a fost Traian Basescu prin intermediul lui Maior si Coldea, Codruta Kovesi a fost doar un instrument, un suport tehnic", a declarat Sorin Ovidiu Vintu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img