sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Sorina Matei dezvaluie „marele plan” al lui Sebastian Ghita si Liviu Dragnea! Ce slabiciune au gasit la DNA

Distribuie:

Publicat:

Jurnalista Sorina Matei a reactionat dupa ce in spatiul public au aparut noi inregistrari cu procurorul DNA Prahova, Mircea Negulescu. Intr-o postare pe Facebook, Sorina Matei sustine ca „marele plan” al lui Sebastian Ghita si Liviu Dragnea a intrat in urmatoarea etapa, si anume „tunurile pe DNA”, si solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa ia o masura rapida in privinta procurorului DNA, Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti „care a ajuns sa faca de rusine meseria de aparator al legii”.

„Marele plan al lui Ghita/Dragnea/inculpatii pentru coruptie a intrat urmatoarea etapa: tunurile pe DNA. Vulnerabilitatea DNA: procurorul Mircea Negulescu cu apucaturi de interlop care se mandreste ca “a arestat jumatate de tara”

Dupa intalnirea cu Liviu Dragnea cu o zi inainte sa dispara, dupa atacarea SRI/ingroparea inamicilor, dupa asaltul legislativ si controversele legate si sustinute in legatura cu dezincriminari de infractiuni si legate de abuzul in serviciu, Sebastian Ghita, sprijinit subteran de multi dintre inculpatii pentru coruptie si de actuala putere, s-a decis: merge mai departe. Asa cum am banuit, controversele intense legate de incriminari/dezincriminari de fapte penale, intretinute de politicieni, inculpati si prieteni de-ai sai l-au determinat sa considere ca acum este momentul sa puna tunurile pe DNA.

Bineinteles, Sebastian Ghita a scos la lumina acum restul inregistrarilor- bruturile cu procurori DNA- din care difuzase fragmente in Decembrie 2016, inregistrari de care nu-si mai aminteau acum 5 zile nici el si nici interpusii/solii sai televizati care aveau bruste caderi de memorie, totul pana in seara zilei de 14 Februarie 2017, cand inregistrarile au aterizat fix in emisie. Se vede treaba, inca o data, ca mereu minciuna are picioare scurte.

In alt plan, inregistrarile difuzate de Sebastian Ghita arata iar, daca mai era nevoie, comportamentul incalificabil al aceluiasi procuror DNA, Mircea Negulescu, un magistrat care sta la taclale ore-n sir cu rudele inculpatilor pentru santaj si ultraj, retinuti si arestati la domiciliu pe care chiar el sustine ca-i “protejeaza”, le da consultanta juridica la telefon, acestea il inregistreaza si-l dau in vileag in timp ce magistratul vorbeste despre instrumentari si masuri de supraveghere din alte dosare penale ale altor structuri de parchet din Prahova, devoaleaza martori cu identitatea protejata din alte spete penale, vorbeste de procurori de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti care “nu dau solutii moca”, despre seful Parchetului Curtii de Apel Ploiesti, despre “zdrente ordinare” in categoria carora intra inclusiv Procurorul General al Romaniei, despre “nenorociti”, “papagali”, “ordinari”, “bolnavi”, “nebuni”, “procurori jegosi”, despre decizii “criminale”, despre solutii “care se dau pe bani”, “streanguri de gat” si se mandreste ca “a arestat jumatate de tara”. Nici nu vreau sa-mi inchipui ce gandeste un asemenea om platit din bani publici sa respecte si sa apere legea despre restul inculaptilor din anchetele pe care le-a instrumentat. Oricum, vedem ca in acesti termeni “onoranti” se defineste tot universul din mintea procurorului DNA Mircea Negulescu.

Este gandirea lui Mircea Negulescu, supranumit “Portocala”, chintesenta DNA? Onoreaza, reprezinta el lupta anticoruptie? Ce spune chiar Negulescu despre el arata un mod de lucru? La intrebarile acestea, bineinteles, trebuie sa raspunda DNA.

Personal cred ca aceasta conduita a procurorului DNA Mircea Negulescu nu are legatura nici cu anchetele independente, obiective, este inacceptabila pentru un magistrat, este rusinoasa pentru un om al legii care ajunge sa fie inregistrat si devoalat prin fapte ce nu au legatura cu respectarea legii chiar de catre inculpati si rudele lor, si-l plaseaza pe procurorul DNA fix in randul inculpatilor pe care avea datoria sa-i ancheteze.

Ca atare, conducerea DNA trebuie sa nu se mai comporte ca si cum nimic nu s-a intamplat si sa ia o masura rapida in privinta procurorului DNA, Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti care a ajuns sa faca de rusine meseria de aparator al legii. Apucaturile, naravurile, limbajul si gandirea de interlop a acestui personaj, exploatate de alti inculpati pentru coruptie ca Sebastian Ghita, toate au devenit o adevarata vulnerabilitate pentru DNA- principala structura romaneasca anticoruptie, a ajuns sa faca de ras toata magistratura, toti procurorii onesti din DNA si parchete si subrezeste increderea oamenilor cinstiti in structurile anticoruptie. O inteleapta vorba romaneasca spune asa: “Boala lunga, moarte sigura”.

In ce-l priveste pe procurorul DNA, Mircea Negulescu, care-si descrie propriile fapte si ganduri ce au depasit demult granita legii, poate de acum inainte chiar sa parcurga amanuntit, departe de toate dosarele penale si foarte departe de magistratura, romanele lui Franz Kafka pe care le invoca si despre care evident nu stia nimic. Poate lasa deoparte “jegurile”, “zdrentele” normale si “ordinare”, “vagabonzii”, “nenorocitii”, “papagalii”, “ordinarii”, “bolnavii”, “nebunii”, “jegosii”, “streangurile de gat”, mandria ca “a arestat jumatate de tara” si“Romanica”, si poate incepe atent sa citeasca “Procesul”, terminand, de exemplu, cu “Verdictul”. Pentru cunostinta sa academica bogata, tot de Franz Kafka.

Cat despre planul diabolic, asa cum am spus, Dragnea si ceilalti inculpati pentru coruptie au fost cu sustinerea afisata sau subterana si masurile legislative, iar Ghita a fost killerul, toti, in acest moment, prin folosirea vulnerabilitatii Negulescu si bagand in ventilator inregistrarile, tin sa inverseze planurile si vor sa arate ca ei sunt victime si ca tot ei sunt cei care demasca in Romania “adevarata coruptie”. Si, bineinteles, nu uitam de Sebastian Ghita. Este in continuare un fugar care s-a sustras urmaririi penale si pe care nu-l cauta nimeni, este inculpat in dosare de coruptie, este trimis in judecata in doua dosare si trebuie judecat de catre magistrati pentru absolut tot ce a savarsit. Iar autoritatile statului platite din bani publici au datoria sa-l prinda. Pentru ca speta Sebastian Ghita, chiar daca nu se recunoaste, este de siguranta nationala.”, este mesajul Sorinei Matei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img