vineri, 19 aprilie, 2024

Specialiștii răspund: Poți consuma ouă, brânză și carne dacă ai colesterolul mare?

Distribuie:

Publicat:

În cazul în care nu ești sigur dacă ouăle, carnea și produsele lactate sunt dăunătoare în cazul tău, pentru că ai valoarea colesterolului prea mare, astăzi îți vom răspunde la întrebările pe care le ai în ceea ce privește alimentația.

Ai fost recent diagnosticat cu hipercolesterolemie, adică valoarea colesterolului tău este prea mare? Atunci probabil că te întrebi dacă ar trebui să elimini complet din alimentația ta ouăle, brânză, carnea și produsele lactate. Răspunsul specialiștilor: nu neapărat.

Despre colesterol

Potrivit Asociației Americane a Inimii, aproximativ 75% din colesterol este produs în mod natural în organismul nostru, iar restul de 25% este derivat din alimentele pe care le mâncăm. Oricine poate avea colesterolul ridicat – chiar dacă sunteți tânăr, slab, mâncați bine și faceți exerciții fizice. Asta pentru că colesterolul ridicat poate fi cauzat de diferite lucruri, precum un stil de viață nesănătos, dar poate fi și o moștenire genetică numită dislipidemie familială.

Colesterolul din sângele tău provine, așadar, din două surse: alimentele pe care le consumi și ficatul, potrivit doc.ro. Ficatul tău produce tot colesterolul de care organismul tău are nevoie. Colesterolul și alte grăsimi sunt transportate în fluxul sangvin sub formă de particule sferice numite lipoproteine.

COntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img