miercuri, 24 aprilie, 2024

Specialiștii recomandă: Cum ne putem proteja de varianta Omicron a coronavirusului

Distribuie:

Publicat:

În condițiile în care tot mai multe state raportează cazuri de infectare cu varianta Omicron, lumea pare din ce în ce mai îngrijorată. Anumite țări din Europa au decis chiar să implementeze măsuri dure, după ce au fost depistate primele cazuri de infectare cu această variantă. Cu toate acestea, persistă incertitudinile despre cât de periculoasă este de fapt această variantă și se multiplică și tratamentele.

Deși în urmă cu câteva zile, Ioana Stăncel, expert în politici de sănătate publică, a explicat că Omicron nu prezintă motive reale de îngrijorare, acum a precizat că un val cu tulpina Omicron este deja o certitudine, dovadă fiind rapiditatea cu care s-a răspândit în Europa.

Specialist: Cu siguranță vom avea cazuri cu infecția cu această tulpină Omicron

Stăncel a subliniat că este o certitudine că şi ţara noastră se va confrunta cu infectări generate de această nouă tulpină. Efectele se vor vedea la sfârşitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie.

„Dacă vom avea, nu este doar o întrebare. Este certitudinea că vom avea cazuri cu infecția cu această tulpină Omicron, fie din import acum când au venit aceste curse din Africa de Sud, fie din import din continentul european unde deja observăm întinderea ca într-o pată de ulei la nivelul aproape a întregului continent”, a declarat Ioana Stăncel, potrivit Antena 3.

„Mă aștept deja să avem în ţară cu această nouă tulpină, să apară focare şi ulterior transmitere comunitară, probabil undeva la sfârşitul lunii decembrie, mijlocul lunii ianuarie. Aceste focare sunt ocazionate din import de călătoriile din diaspora care vin în România şi de aceste târguri, perioada vacanțelor, taberelor, concediilor. Mă aștept să crească numărul de cazuri, fiind o tulpină înalt contaminantă.(…)

Vom observa şi o presiune crescândă pe sistemul sanitar şi pe populaţie şi o îngrijorare pentru persoanele cu comorbidiţăti nevaccinate. Încă mai avem o fereastră de oportunitate pentru vaccinare”, a mai spus expertul în sănătate publică.

Cntinuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img