vineri, 19 aprilie, 2024

Specialistii avertizeaza: nu am castigat lupta impotriva cancerului

Distribuie:

Publicat:

Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca spre anul 2035, numarul cazurilor de diagnosticare cu cancer va ajunge pana la 24 de milioane pe an, asta în timp ce, în prezent, 14 milioane de cazuri de cancer sunt depistate anual. Raportul Mondial despre Cancer, al OMS, a aratat ca printre sursele majore de îmbolnavire cu cancer, în prezent, se regasesc: fumatul, infectiile, alcoolul, obezitatea, inactivitatea, radiatiile si scanarile medicale, poluarea atmosferica si parentalitatea amanata.

Valul gigantic de cancer va putea fi prevenit daca oamenii vor începe sa duca un mod sanatos de viata, incluzand, în alimentatie, un numar sporit de legume si fructe si cereale integrale. OMS avertizeaza ca utilizarea frecventa a alcoolului, carnii rosii si a semifabricatelor va spori considerabil numarul de dezvoltare a diverselor tipuri de tumori. Viata moderna aduce nenumarate beneficii dar si foarte multe si periculoase neajunsuri. Suntem inconjurati tot mai mult de materiale, substante sau unde pe care le putem depista tot mai greu dar care ne afecteaza in masura din ce in ce mai mare.

În ciuda acestui raport alarmant, oamenii de stiinta vin cu vesti îmbucuratoare. Acestia sustin ca imunoterapia va deveni foarte eficienta. Trebuie sa învatam sa traim cu cancerul, indiferent de contributia stiintei în tratarea lui. Se estimeaza ca una din trei sau chiar una din doua persoane vor avea un tip de cancer în timpul vietii lor. Cam înspaimantator! Dar depinde foarte mult de tipul cancerului. Daca ai «noroc», poti avea un cancer care se trateaza foarte bine – prostata, de exemplu. Însa poti sa fii lovit de cancer de pancreas sau glioblastom, unde mortalitatea este aproape de 100%.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img