marți, 19 martie, 2024

Specialistii recomanda: Alimentele care ajuta la reglarea tensiunii arteriale

Distribuie:

Publicat:

Hipertensiunea arterială reprezintă cel mai frecvent factor de risc în cazul bolilor de inimă. Medicamentele sunt adesea utilizate pentru a reduce nivelul tensiunii arteriale.

Este însă bine de știut că există și alimente care pot ajuta la reglarea tensiunii arteriale și reducerea riscului de a dezvolta o afecțiune cardiacă. Iată care sunt recomandările nutriționistului Gianluca Mech și ce trebuie să includă dieta pentru hipertensiune.

O dietă echilibrată și sănătoasă este recomandată tuturor celor ce suferă de hipertensiune arterială. Ea vine în completarea tratamentului medicamentos recomandat de medicul specialist. Astfel încât rezultatele să fie unele optime. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne recomandă 10 alimente ce ajută la reglarea nivelului tensiunii arteriale. De asemenea, scad riscul dezvoltării unor boli de inimă.

Citrice

Citricele precum grapefruitul, portocalele și lămâile, pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Acestea sunt bogate în vitamine, minerale și compuși vegetali care vă pot ajuta să vă mențineți inima sănătoasă. Studiile au demonstrat că aportul zilnic de suc de citrice, combinat cu mersul pe jos, reduce considerabil riscul apariției afecțiunilor cardiace.

Este însă important de știut că grapefruitul și sucul de grapefruit poate interfera cu tratamentul medicamentos pe care îl urmați. Așadar, consultați-vă medicul înainte de a include acest fruct în dieta de zi cu zi, recomandă csid.ro.

Somon și alți pești grași

Peștii grași reprezintă o sursă excelentă de grăsimi omega-3. Iar acestea au beneficii semnificative pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi pot ajuta la reducerea nivelului tensiunii arteriale prin reducerea inflamației și scăderea nivelului de compuși care constrâng vasele de sânge numite oxilipine.

Semințe de dovleac, ideale în dieta pentru hipertensiune

Semințele de dovleac sunt mici, dar reprezintă o sursă concentrată de nutrienți. Conțin substanțe nutritive importante pentru controlul tensiunii arteriale. Printre acestea magneziu, potasiu și arginină. Acesta din urmă este un aminoacid necesar pentru producerea de oxid nitric, esențial pentru relaxarea vaselor de sânge și reducerea tensiunii arteriale. Uleiul de semințe de dovleac s-a dovedit a fi, de asemenea, un remediu natural puternic pentru hipertensiunea arterială, explică nutriționistul Gianluca Mech.

Fasolea și lintea

Fasolea și lintea sunt bogate în substanțe nutritive care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum ar fi fibrele, magneziul și potasiul. Numeroase studii au demonstrat până în prezent eficiența consumului de linte și fasole în cazul persoanelor cu hipertensiune.

Fructe de pădure

Consumul de fructe de pădure aduce după sine o mulțime de beneficii legate de sănătate. Au iclusiv potențialul de a reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială. Fructele de pădure sunt o sursă bogată de antioxidanți. Inclusiv antociani, pigmenți care conferă acestor fructe culoarea vibrantă.

S-a demonstrat că antocianinele cresc nivelurile de oxid nitric din sânge și reduc producția de molecule care restricționează vasele de sânge. Ceea ce poate contribui la reducerea nivelului tensiunii arteriale. Afinele, zmeura, murele și căpșunele sunt doar câteva dintre fructele de pădure pe care e important să le introduceți în alimentație.

Fisticul, esențial în dieta pentru tensiune

Fisticul este extrem de nutritiv. Este bogat în substanțe estențiale pentru sănătatea inimii și reglarea tensiunii arteriale, inclusiv potasiu, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Morcovi

Morcovii nu sunt doar delicioși, ci și extrem de sănătoși. Au un conținut ridicat de compuși fenolici care ajută la relaxarea vaselor de sânge și la reducerea inflamației. Fapt ce poate ajuta la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Ei pot fi consumați fierți sau cruzi. Totuși, recomand consumul de morcovi cruzi persoanelor ce suferă de hipertensiune arterială.

Țelina, pe listă în dieta pentru hipertensiune

Țelina este o legumă populară care poate avea efecte pozitive asupra tensiunii arteriale. Conține compuși numiți ftalide, care pot ajuta la relaxarea vaselor de sânge și la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Același studiu care a asociat aportul de morcov crud cu tensiunea arterială redusă a constatat că, printre legumele fierte consumate în mod obișnuit, aportul de țelină gătită a fost semnificativ asociat cu tensiunea arterială redusă.

CONTINUAREA EXQUISL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img