joi, 18 aprilie, 2024

Specialistii trag semnalul de alarma! Riscati sa platiti cu pana la 13% mai mult

Distribuie:

Publicat:

Mare atenție, români! Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă! Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Guvernul a decis să sară în ajutorul românilor, însă, conform Asociaţiei Română a Băncilor, cetățenii vor avea mai mult de suferit.

Astfel, clienţii ale căror venituri au fost afectate direct sau indirect de situaţia generată de pandemie pot beneficia de acordarea facilităţii de suspendare a obligaţiei de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor pe o perioadă cuprinsă între o lună şi nouă luni, în baza opţiunii debitorului.   În conformitate cu reglementările europene emise de Autoritatea Bancară Europeană, clienţii pot beneficia de o perioadă maximă de suspendare de nouă luni, luând în calcul şi suspendările de care au beneficiat pe parcursul anului trecut în baza moratoriilor legislative şi non legislative.

„Persoanele fizice şi juridice afectate care se califică la condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 227/2020 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2020 pot transmite solicitarea către creditor, până cel mai târziu la data de 15 martie 2021, inclusiv. Clienţii care depun o astfel de solicitare declară pe propria răspundere că le-au fost afectate veniturile şi se află în imposibilitatea de a onora obligaţiile de plată aferente creditului, la persoanele juridice fiind stabilite şi praguri concrete privind reducerea veniturilor”, se menţionează în comunicat.

CONTINUAREA PE BUGETUL.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img