joi, 18 aprilie, 2024

Specialistii trag un semnal de alarma! Ce se intampla cu aerul din Romania

Distribuie:

Publicat:

In zonele unde furtunile s-au oprit, astazi, abia s-a respirat. La temperaturi aproape caniculare, apa din pamantul imbibat de ploile torentiale a facut aerul irespirabil. Disconfortul termic a trecut de pragul critic de 80 de unitati in mai multe zone din Romania. Iar zilele urmatoare se anunta si mai grele.

De doua zile, un val fierbinte de aer tropical si umiditatea cauzata de furtuni ii sufoca pe romani.

Temperaturile aproape caniculare evapora apa din pamantul imbibat de ploi. Iar aerul devine greu de respirat.

O ora mai tarziu, bucurestenii au simtit aerul ca-n mijlocul lunii lui cuptor, la 40 de grade. Temperatura resimtita a trecut de pragul caniculei astazi in aproape tot vestul si sudul tarii. Aerul ingreunat de umezeala a fost irespirabil in Oradea, Timisoara, Calarasi, dar si la malul marii, in Constanta.

Este vorba de o masa de aer cald care se intensifica si se extinde in toate regiunile tarii.

Zapuseala si disconfortul termic le resimt cel mai acut romanii cu probleme cardiace, respiratorii, diabet, hipertensivii, dar si copiii.

Daca experimenteaza simptome de timpul ameteli, dureri in piept, stari de oboseala accentuate, sigur ca trebuie sa se adreseze medicului.

In mai putin de 48 de ore, valul de aer tropical va aduce in Romania primul weekend cu vreme caniculara din acest an. Vor fi pana la 36 de grade in vestul tarii. Temperatura resimtita va trece insa de 40 de grade.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img