sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Spirulina, alimentul astronautilor de la NASA, are beneficii incredibile. Unde se gaseste si cum se foloseste

Distribuie:

Publicat:

Spirulina sau Arthrospira este o microalgă verde-albăstruie care creşte de regulă în lacuri de apă dulce, izvoare naturale şi apă sărată, în zonele subtropicale şi tropicale. Aceasta a devenit faimoasă după ce a fost folosită cu succes de specialiştii NASA ca un supliment alimentar pentru astronauţii plecaţi în misiuni spaţiale.

Microalga poate fi găsită în magazinele specializate cu suplimente alimentare sub formă de tablete sau pudră singură sau în combinaţii cu alte super-alimente şi poae fi consumată în shake-uri, diverse terciuri sau sub formă de capsule.

Te intrebi ce poate face spirulina pentru sănătatea ta?

„Spirulina conţine acizi graşi benefici cum ar fi DHA şi GLA, precum şi niveluri ridicate de antioxidanţi care pot ajuta la protejarea organismului împotriva daunelor oxidative”, afirmă Nathalie Rhone, medic nutriţionist în New York.

Alga verde-albăstruie are în compoziţie nenumărate substanţe nutritive, inclusiv calciu, niacin, potasiu, magneziu, vitaminele B şi fier. „Calciul, potasiul şi magneziul sunt esenţiale pentru sănătatea muşchilor, oaselor şi inimii, în timp ce vitaminele B sunt responsabile pentru energia noastră.”, spune Nathalie Rhone. Doar o lingură de pulbere de spirulină poate oferi şase grame de proteine, aceeaşi cantitate precum un ou, potrivit csid.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img