marți, 19 martie, 2024

Spirulina, ingredientul secret pentru un ten curat

Distribuie:

Publicat:

De la proprietățile antibacteriene, până la aminoacizii esențiali, spirulina este ideală în rutina de îngrijire și poate fi folosită pe piele sau în dietă.

Dacă te uiți atent la produsele tale de îngrjire a pielii vei observa câteva ingrediente care au aceleași beneficii ca în dietă și, din moment ce pielea este conectată atât cu ceea ce se întâmplă în interiorul corpului, cât și la exterior. Ceea ce bem, ceea ce mâncăm, aduce un plus în organismul nostru, motiv pentru care vorbim despre  ce beneficii are spirulina asupra pielii.

De la proprietățile sale antibacteriene și până la aminoacizii esențiali, spirulina este ideală în rutina de îngrijire și poate fi aplicată fie direct pe piele, fie consumată în dietă. Pentru persoanele care nu sunt familiarizate cu acest inredient, spirulina este o algă albastru-verzuie, uscată, care este bogată în nutrienți, lipide și vitamine A, E și K. De asemenea, conține o varietate de minerale precum fier, zinc, magneziu și potasiu.

Timp de secole, nativii din Mexic, Africa și Asia au consumat acest superaliment ca sursă primară de proteină. Datorită concentrației crescute de aminoacizi, spirulina a devenit un supliment nutrițional popular care se regăsește chiar și în produsele cosmetice. Protejează fermitatea pielii, luptă împotriva radicalilor liberi și îmbunătățește aspectul pielii prin procesul de detoxifiere și accelerează producția de colagen.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img