News Flash:

Spitalele, saturate de alcoolici: Taxa pe betie

12 Iunie 2013
3170 Vizualizari | 0 Comentarii
spital urgente vaslui
Tudor Ciuhodaru, deputat PP-DD de Barlad, a depus în Parlament o variantă îmbunătățită a unui proiect legislativ inițiat în 2010, privind impunerea unor taxe sau a muncii în folosul comunității pentru bețivii care ajung în mod repetat la urgențe.

Medicul Tudor Ciuhodaru (foto), deputat PP-DD de Barlad, a pus gand rău pacienților care ajung în spitale ca urmare a consumului exagerat de alcool și/sau stupefiante. Soluția pe care o dă parlamentarul pentru “educarea” bolnavilor dependenți de asemenea vicii este introducerea unei coplăți zdravene. El consideră că este anormal ca varstnicii și bolnavii de cancer să plătească taxa de spitalizare, iar bețivii și drogații să intre categoria urgențelor medicale și, drept urmare, să fie scutiți de coplată.

“In 2010, am depus un proiect legislativ pe această temă, iar acum revin cu o variantă mult îmbunătățită. Acest proiect legislativ este atat o modalitate de prevenție a creșterii consumului de alcool și droguri, dar și una de a compensa eforturile majore făcute de societate în terapia patologiei legate de abuz”, ne-a declarat Ciuhodaru.

Concret, parlamentarul propune ca aceia care fac abuz de alcool și/sau stupefiante să fie taxați la externare cu sume între 500-1.000 de lei sau cu muncă în folosul comunității (50-100 de ore). Cei care revin la urgențe din aceeași pricină ar urma să plătească dublu. Banii adunați vor intra în bugetul spitalului.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 23 queries | Mysql time :0.036066 (s)