News Flash:

Spitalele vasluiene vor primi finantare mai mica decat in 2012

13 August 2013
1952 Vizualizari | 1 Comentarii
spital vaslui
Dupa ce Ministerul Sanatatii a a transmis clar ca tratarea pacientilor trebui sa se axeseze mai mult pe ingrijirea la domiciliu sau in ambulatoriu, noua decizie se pare ca va fi pusa in practica. Spitalele vasluiene vor primi mai putini bani fata de anul trecut, anunt facut chiar de conducerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, insitutia care ordoneaza banii ministerului la nivel local.

In schimb, ambulatoriile de specialitate si serviciul de ingrijire la domiciliu sunt segmentele care vor primi finantare suplimentara, cauza principala fiind numarul prea mare de bolnavi care ajung in spitale.   

"Deoarece, in acest moment, se lucreaza la pachetul de srvicii medicale de baza si se merge pe idea reducerii a numarului de spitalizari in favoarea spitalizarii de zi sau a ingrijirii la domiciliu, sumele de bani primite in 2013 pentru ambulatorii si ingrijire la domiciliu au fost mai mari cu 30 de procente fata de anul trecut. De aici, dupa cum se vede, intentia este una clara: preventie si descongestionarea spitalelor, si asa suffocate de numarul mare de bolnavi", a declarat Simona Polak, presedintele CJAS Vaslui.   

Asa cum se anuntase in ultima teleconferinta de luna trecuta sustinuta chiar de ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, conducerile spitalelor au obligatia ca pana pe 15 august sa isi faca un plan de reorganizare. Cum CJAS Vaslui mai are de achitat catre unitatile spitalicesti niste restante, in functie de solicitarile ce vor veni dupa jumatatea acestei luni, vor fi ceruti si banii pentru achitarea lor, bani ce vor veni, cel mai probabil, la rectificarea din trimestrul IV.

Sursa: adevarul.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Kiichiro  | #2174
vlad / Nu stiu ce ai de impartit cu iutstel ala de Dan Tanasescu, dar se poarta mai rau decat un copil razgaiat. Oricum, blogul lui e boring, pana la urma el incearca sa-si faca trafic, de fapt, prin comentariile alea
Adauga comentariu

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1086 (s) | 23 queries | Mysql time :0.033504 (s)