joi, 28 martie, 2024

Spitalul de Urgenta Vaslui are nevoie de sange

Distribuie:

Publicat:

Reprezentantii Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui au lansat, joi, un apel public pe o retea de socializare, dupa ce stocurile de sange s-au epuizat.

„Apel urgent: stocuri de sange epuizate! Stimati concetateni, din cauza stocurilor de sange ce sunt aproape inexistente, va rugam sa veniti la donare (…) Sangele donat de tine poate salva un nou-nascut, o mama, un tata, un frate sau o sora. Tu le poti oferi o sansa de a-si trai mai departe viata! Poti sa fii sigur ca de sangele tau este intotdeauna nevoie si ca ar putea fi de folos chiar cuiva drag”, se arata in postarea de pe reteaua de socializare.

Conducerea spitalului le reaminteste  oamenilor ca pot dona sange persoanele sanatoase cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani (pentru prima donare, intre 18-50 de ani), cu greutatea de peste 50 de kg, care sa nu fi suferit de hepatita virala, sifilis, tuberculoza, malarie, infectie HIV, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inima. De asemenea, nu pot dona sange femeile insarcinate si persoanele care au suferit in ultimele sase luni interventii chirurgicale.

„Pentru a facilita deplasarea potentialilor donatori catre Centru de Transfuzii Barlad, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui poate pune la dispozitie un mijloc de transport, in cazul in care sunt cel putin cinci solicitanti”, au mai anuntat reprezentantii SJU Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img