News Flash:

Spitalul din Husi functioneaza la cota de avarie

14 Iulie 2015
2788 Vizualizari | 2 Comentarii
spital husi bzv ro 1
Conducerea Spitalului Municipal Husi a declarat ca unitatea sanitara functioneaza la cota de avarie, confruntandu-se atat cu lipsa acuta de personal, cat si cu o finantare insuficienta, in conditiile in care media lunara pe care spitalul husean o primeste de la CJAS Vaslui este de 1,4 milioane de lei.

„Suma este insuficienta pentru buna fnctionare a spitalului, avand in vedere ca numai cheltuielile de personal se ridica la 1.000.000 de lei. Necesarul pentru o functionare acceptabila ar fi de aproximativ 1,6 milioane de lei. Avem un deficit de 250.000 de lei. Cu toate ca noi realizam lunar un numar de 300-400 de cazuri de acuti, acestea nu sunt decontate pentru ca ies din formula de calcul”, a declarat managerul spitalului, Lucia Rotaru. 

Aceasta a precizat ca spitalul se confrunta si cu o criza de personal, atat medici, asistente cat si personal auxiliar. Spitalul este in aceasta perioada, in plin proces de acreditare.

 „Am primit vizita evaluatorilor in vederea acreditarii. Din cei aproximativ 2.000 de indicatori, am primit 'neconform' pentru 80 de indicatori. Aceasta acreditare inseamna continuarea contractului pe care il avem cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate. Se pare ca in al doilea ciclu de acreditare, in functie de coeficientul obtinut, acesta va putea influenta si finantarea”, a mai spus Lucia Rotaru. Spitalul Husi deserveste aproximativ 75.000 de pacienti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

xanax  | #2954
cred ca ai o mare obsesie vis-a-vis de acest spital...sau un fetis bizar.Iti recomandam un consult psihiatric urgent!
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012031 (s)