joi, 28 martie, 2024

Spitalul Husi a primit de la Ministerul Sanatatii suma de 20 de miliarde lei vechi

Distribuie:

Publicat:

 

VESTE EXTRAORDINAR DE BUNA !

O data cu vizita ministrului sanatatii la unitatea medicala “Dimitrie Castroian”, conducerea a fost anuntata ca i-a fost aprobata cererea de finantare pentru achizitionarea unor echipamente de care spitalul avea o nevoie urgenta. De aceste echipamente medicale se vor bucura zeci de mii de persoane din municipiul Husi, dar si din zonele de competenta a unitatii medicale.

Practic, va fi achizitionat un computer tomograf, o trusa de endoscopie digestiva, un ecograf portabil, doua instalatii de sterilizare automate de mare capacitate, un aparat de anestezie si un aparat de ventilatie mecanica pentru Sectia de Terapie Intensiva. Totodata, managera Lucia Rotaru i-a fost adus la cunostinta ca prin ordonanta de urgenta care va fi publicata sambata in monitorul oficial, unitatea sanitara nu va mai plati 25% din salariile aferente personalului nemedical. Toate aceste vesti vin ca o bula de aer pentru Spitalul Muncipal “Dimitrie Castroian” Husi.

 

“Anul asta am primit, spre surpriza noastra, bani pentru tot ce am cerut. Sunt patru pozitii : avem doua instalatii de sterilizare automate de mare capacitate, de 300 de litri, un computer tomograf, un aparat de anestezie, un aparat de ventilatie mecanica pentru Terapie Intensiva si unul pentru transport pacienti, o trusa de endoscopie digetiva pentru blocul operator, un ecograf de medicina interna si un ecograf pentru urgenta, portabil. Toate acestea costa 22 de miliarde de lei, 20 de miliarde sunt bani de la Ministerul Sanatatii si 2 miliarde sunt de la Consiliul Local ca si cofinantare. Joi, 23 mai, am primit si fila de buget, practic avem banii. Am inceput sa demaram procedura de achizitii, caci trebuie sa ne incadram in anul bugetar 2019. La 31 decembrie ele trebuie sa fie receptionate si platite.

O alta gura de aer pentru Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Husi vine si din faptul ca unitatea sanitara nu va mai plati 25% din salariile aferente personalului nemedical conform legii salarizarii,” a declarat managerul Spitalului din Husi, Lucia Rotaru.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img