miercuri, 24 aprilie, 2024

Spitalul Husi in CARANTINA : sunt interzise vizitele la pacienti – FOTO

Distribuie:

Publicat:

 

Potrivit doamnei Lucia Rotaru, managerului Spitalului Municipal “ Dimitrie Castroian” Husi, incepand din ziua de, luni, 9 Martie, intra in carantina pana la data de 31 Martie si se sisteaza accesul vizitelor apartinatorilor si vizitatorilor la pacienti din cadrul unitatii medicale . Aceste masuri sunt luate pentru a preveni raspandirea coronavirusului (COVID-19).

 

Practic, Spitalul Municipal “Dimitrie Castroian” Husi, se conformeaza recomandarilor Directiei de Sanatate Publica cat si ale secretarului de stat Raed Arafat . Totodata, Arafat a anuntat ca anuleaza si stagiile de practica in spitale, pentru studentii la medicina.

 

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a declarat in dimineata zilei de duminica, 8 Martie, intr-o conferinta de presa, ca “incepand cu astazi se aproba luarea masurii de interzicere a oricaror activitati care presupun participarea unui numar mai mare de 1.000 de persoane”.

 

“Pentru activitatile cu un numar mai mic de 1.000 de persoane, masura va fi adoptata la nivel local pentru fiecare eveniment in parte, pe baza unei analize a riscurilor si a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Directiei de Sanatate Publice. Aceste masuri se pot prelungi si dupa 31 martie. Ele sunt prevazute pana in 31 martie, dar pot fi prelungite, in functie de evolutia situatiei la nivel mondial si european“, a anuntat Raed Arafat, secretar de stat in MAI, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Acesta a precizat ca evenimentele cu peste 1.000 de persoane sunt interzise indiferent daca sunt planificate a se desfasura intr-o incinta, in aer liber, daca sunt publice sau private.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img