News Flash:

SPITALUL HUSI, OBLIGAT sa plateasca amenda data de DSP VASLUI in cazul Alexandrei Bedregeanu

19 Februarie 2015
2243 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” Husi este obligat sa plateasca amenda de 25.000 de lei primita de la DSP (Directia de Sanatate Publica) Vaslui in cazul decesului fetitei Alexandra Bedregeanu din localitatea Bunesti Averesti., moarta la 40 de minute de la internare. Acest lucru a fost decis de catre magistrati de la Judecatoria Husi, care au respins contestatia facuta de catre conducerea spitalului, in speta manager LUCIA ROTARU, sora primarului municipiului Husi.

Astfel, spitalul din Husi este obligat sa plateasca sanctiunea data de autoritatile sanitare vasluiene. Decizia instantei nu este insa definitiva si poate fi atacata cu apel.

Sanctiunea data spitalului din Husi de catre autoritatile sanitare vasluiene este cea mai mare dintre amenzile aplicate in urma controlului dispus de Ministerul Sanatatii in acest caz. Unitatea medicala a fost amendata pe motiv ca nu dispunea, la data la care copila si-a pierdut viata, de o camera speciala pentru Pediatrie la Compartimentul de Primiri Urgente.scrie mediafax.ro

” De fapt, spitalului i s-a imputat faptul ca nu respecta circuitul pacientilor adusi de catre Ambulanta. Concret, fetita de patru ani a fost dusa de echipajul medical de la Ambulanta direct la Sectia de Pediatrie, fara a trece pe la Compartimentul de Primiri Urgente. Directorul medical al spitalului a atras atentia celor de la Ambulanta sa respecte protocoalele, ceea ce nu s-a intamplat in cazul de fata si, de aceea, consideram ca noi nu avem nicio vina”, declara managerul Spitalului Municipal Husi, Lucia Rotaru.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 34 queries | Mysql time :0.048389 (s)