News Flash:

Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui da in judecata CJAS

10 Iunie 2015
1827 Vizualizari | 1 Comentarii
Foto digi24
Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Vaslui va actiona in instanta Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Vaslui pentru a recupera suma de peste 11 milioane de lei, reprezentand plata serviciilor medicale realizate peste valoarea contractelor din anii 2013 si 2014. Solicitarea acestei plati este stipulata ca masura in urma unui control efectuat de Ministerul Sanatatii la unitatea sanitara vasluiana, in caz de refuz la plata, mentionandu-se posibilitatea spitalului de a intreprinde actiune in instanta de judecata.

„Am primit deja decizie de la CJAS, prin care ni se respinge solicitarea, deci, probabil, va trebui sa mergem in instanta. Acestea sunt procedurile”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

Controlul efectuat de minister a vizat verificarea modului de primire, consultare si tratare a pacientilor la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, din Sectia Obstetrica Ginecologie, in perioada 1 ianuarie 2014 – 1 martie 2015, verificarea modului de completare a fiselor medicale ale pacientilor din cadrul spitalului, inclusiv din punct de vedere al decontarii cheltuielilor de catre CNAS, verificarea modului de utilizare a fondurilor alocate Programului TBC in anii 2014 si 2015, verificarea modului de incasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate validate si invalidate de scoala Nationala de Sanatate Publica Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar, de la 1 ianuarie 2013, pana in prezent,verificarea respectari prevederilor legale in legatura cu achizitiile publice de la 1 ianuarie 2014, pana in prezent si alte aspecte considerate relevante.

 „Au fost cerute o serie de documente,foi de observatie, tot ce inseamna partea finaciar-contabila, achizitii, resurse umane, plata arieratelor. Au fost facute mai multe constatari, cele mai multe legate de partea medicala, de completarea foilor de observatie clinica generala si foile de observatie la spitalizarea de zi, modul de eliberare a documentelor medicale si alte chestiuni tehnice. Pe partea de finante si contabilitate nu a existat nicio constatare negativa. La achizitiile publice, am avut o singura observatie, in legatura cu modul in care medicii sefi de sectie sau asistentele sefe intocmesc referatele de necesitate, pentru ca ele trebuie sa cuprinda mai multe date, conform unor norme in vigoare”, a declarat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

 Ministerul Sanatatii a trasat o serie de masuri spitalului vasluian, pentru buna functionare a serviciilor medicale. Au fost trasate 14 masuri, multe dintre ele, in numar de 8 se refera la partea de instruire a personalului, in special medici, cu privire la modul de completare a tuturor documentelor medicale, parafere semnare, actele pe care trebuie sa le inmaneze pacientilor, actele pentru medicii de familie, folosirea formularelor din sistemul asigurarilor sociale de sanatate. Celelalte masuri sunt legate de partea materiala.

 „Se va retine suma calculata prin aplicarea unei proportii de unu la suta la valoarea de contract aferenta lunilor ianuarie, marti, mai, iulie, august, septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2014 si ianuarie, februrie 2015, suma imputata spitalului fiind de 45.108 lei. Suma se va retine din prima plata care se face de catre CJAS”, se arata in raportul de control al ministerului.

O alta masura este analiza in Comitetul Director a cazurilor care au fost invalidate de scoala Nationala de Management Sanitar in anii 2013 si 2014. in acest sens, au fost cerute de pe sectii toate foile de observatii si s-a constatat ca cele mai multe dintre cazurile invalidate sunt din cauza lipsei codurilor numerice personale ale pacientilor, pentru ca au fost reinternati in mai putin de 48 de ore, dar aceste cazuri erau urgente.

sju ana rinder
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0836 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028306 (s)