vineri, 29 martie, 2024

Spondilita anchilozanta, boala care afecteaza mai multe organe: Complicatiile la care poate duce aceasta afectiune

Distribuie:

Publicat:

Persoanele care suferă de spondilita anchilozantă cunosc simptomele neplăcute ale acestei afecțiuni. Durerile de spate și de ceafă, senzația de permanentă oboseală și de rigiditate musculară sunt numai câteva dintre consecințele neplăcute ale acestei boli.

Spondillita anchilozantă poate afecta mai multe părți ale corpului și poate chiar crește riscul pentru dezvoltarea altor afecțiuni, prin complicațiile pe care le dă.

Mai jos regăsești o serie de complicații care pot surveni în urma spondilita anchilozante. Este important să mergi la medic dacă remarci oricare dintre simptomele asociate cu aceste complicații, pentru a evita instalarea altor afecțiuni.

1. Uveită anterioară

Uveita anterioară se manifestă prin vedere încețoșată, durere și roșeață la nivelul unui ochi, precum și sensibilitate la lumină. Aceasta este una dintre cele mai des întâlnite complicații ale spondilita anchilozanta. Dacă suferi de afecțiune și remarci simptomele amintite mai sus, este important să mergi la medic pentru a primi tratament corespunzător, deoarece uveita anterioară poate duce la probleme mai serioase de vedere, potrivit doc.ro. Un tratament frecvent pentru uveita anterioară constă în picături pe bază de corticosteroizi.

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img