joi, 28 martie, 2024

Sport la vârsta a treia, în Sectorul 6

Distribuie:

Publicat:

La debutul toamnei, când soarele e încă generos, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 te aşteaptă afară, la mişcare şi joc. Dacă eşti persoană în vârstă, vino singură sau alături de copii şi nepoţi în marile parcuri ale sectorului pentru a face sport în mod susţinut şi organizat! Specialişti în tehnici de pregătire fizică vor fi alături de tine, îţi vor da ocazia să-ţi cunoşti organismul, să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi să îţi faci noi prieteni printre membrii comunităţii.

"Mişcare pentru sănătate", noul program al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, debutează în data de 6 septembrie a acestui an, urmând ca, timp de patru săptămâni, să animeze pe rând Parcurile Drumul Taberei, Crângaşi, Timişoara şi Constantin Brâncuşi.

Activitatea fizică va începe cu exerciţii de înviorare şi de pregătire a organismului pentru efort. După o durată de 10-15 minute, vor urma exerciţii fizice generale, de tip aerobic şi cardiovascular. Se vor utiliza atât aparatele de fitness din dotarea parcurilor, cât şi materiale personale ale specialiştilor coordonatori. Durata întregului antrenament va fi de 45-50 de minute, în funcţie de capacităţile fizice individuale ale vârstnicilor.

Indiferent de nivelul condiţiei fizice, beneficiile exerciţiilor fizice la vârsta a treia, mai ales cele aerobice şi cardiovasculare, sunt de natură fiziologică, psihologică şi socială. Toate persoanele, chiar şi cei care folosesc cârje ortopedice, cadre de mers sau scaun cu rotile, au posibilitatea de a se mişca în propriul lor ritm, de a arăta mai bine, de a trăi mai sănătos, de a zâmbi mai mult.

Sesiunile de mişcare încep la ora 09.00, după următorul program:

– Parcul Drumul Taberei – luni şi miercuri, întâlnire la zona de sport de lângă seră;

– Parcul Crângaşi – marţi, întâlnire la foişor;

– Parcul Timişoara – joi, întâlnire la intrarea în parc;

– Parcul Constantin Brâncuşi ANL – vineri, întâlnire la fântâna arteziană.

Antrenorii te aşteaptă, totul e stabilit şi bine organizat.

Coboară în parcul de lângă domiciliu, cheamă o rudă, un prieten sau un vecin şi, mai ales, nu uita acasă treningul şi pantofii de sport!

Persoanele interesate ne pot contacta la 021.9970.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img