joi, 18 aprilie, 2024

Sportivii de la Jocurile Olimpice au dat piept cu dictatura Chinei: nu se respectă drepturile omului

Distribuie:

Publicat:

China este acuzată că nu respectă drepturile omului în cazul sportivilor izolați din cauza COVID 19. Este vorba despre sportivii care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Se înmulțesc plângerile în ceea ce privește condițiile pe care le găsesc sportivii în spațiile de izolare COVID pregătite de organizatorii competiției. Antrenorul echipei de hochei masculin a Finlandei a acuzat China că nu respectă drepturile omului, anunță Reuters. Duminică, antrenorul Jukka Jalonen a spus că sportivul Marko Anttila „nu a primit mâncare bună” și este foarte stresat.

„Știm că este complet refăcut și pregătit să plece și, de aceea, ne gândim că dintr-un anume motiv, China nu-i respectă drepturile esențiale și nu este o situație plăcută”, a spus antrenorul prin intermediul unei conferințe online, informează Mediafax.

Antilla nu mai este infectat, dar este ținut în continuare în izolare după ce a fost testat pozitiv COVID în urmă cu 18 zile, a explicat și medicul echipei.

Reprezentanții Federației Internaționale de Hochei se vor întâlni cu membrii Comitetului Olimpic pentru a discuta despre Anttila și alte cazuri asemănătoare.

Peste 350 de participanți la Jocurile Olimpice, inclusiv zeci de sportivi, au fost testați pozitiv după ce au ajuns în China. Ei pot părăsi hotelurile folosite pentru carantină doar dacă nu mai au simptome și au rezultate negative la două teste PCR făcute în 24 de ore.

Mai mulți participanți s-au plâns de condițiile din izolare, dar și de procedurile confuze stabilite de chinezi. Organizatorii au anunțat că analizează plângerile formulate.

„Suntem în curs de a răspunde acestor plângeri”, a declarat Zhao Weidong, purtătorul de cuvânt al JO 2002.

El a adăugat că organizatorii nu le vor permite sportivilor aflați în carantină să comande mâncare din alte părți.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img