vineri, 19 aprilie, 2024

Sportul romanesc este in DOLIU.Ion Panturu avea 82 de ani

Distribuie:

Publicat:

Fostul sportiv Ion Panturu, castigator al medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de iarna de la Grenoble, in 1968, a incetat din viata, duminica, la varsta de 82 de ani, a anuntat Federatia Romana de Bob si Sanie.

“Federatia Romana de Bob si Sanie isi exprima regretul pentru trecerea in nefiinta a lui Ion Panturu, considerat emblema bobului romanesc. Ion Panturu este singurul roman medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de Iarna, desfasurate in anul 1968 la Grenoble. A concurat la bobul de doua persoane impreuna cu franarul Nicolae Neagoe, iar performanta lor nu a mai fost egalata pana in prezent”, se arata in comunicatul FR Bob si Sanie.

Ion Panturu a facut parte si din echipa de bob patru persoane a Romaniei care s-a clasat pe locul 10 la Jocurile Olimpice de la Sapporo din anul 1972. Impreuna cu franarul Dumitru Focseneanu, a castigat medalia de argint la Campionatul Mondial din 1969 si medalia de bronz la Campionatul Mondial din 1973.

In cariera de antrenor, care a urmat activitatii de sportiv, Ion Panturu a format mai multe generatii de sportivi valorosi in bobul romanesc. A fost declarat Maestru Emerit al Sportului si numit cetatean de onoare in trei orase de pe Valea Prahovei, in Comarnic, Sinaia si Busteni.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img