marți, 23 aprilie, 2024

Sprijin pentru SIIJ. Presedintele PSD ii cere ministrului Justitiei sa se adreseze Parlamentului daca are probleme cu Sectia

Distribuie:

Publicat:

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, îi cere ministrului Justiţiei să se adreseze Parlamentului dacă are probleme cu funcţionarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Dacă Guvernul va insista să ia decizii în privinţa SIIJ, PSD va depunde o moţiune de cenzură, anunţă Ciolacu.

Marcel Ciolacu afirmă că, pentru PSD, "abordarea cu legile justiției a fost o greșeală, sub formă comunicării și prin faptul că liderul partidului, având anumite probleme, imediat s-au putut face niște asocieri". Totuşi, "multe dintre modificări au fost necesare", mai afirmă Ciolacu, enumerând şi înfiinţarea SIIJ printre măsurile necesare.

"Nu înțeleg de ce este acest atac asupra SIIJ. Atributul parlamentului este să facă legi, al ministrului Justiției să le aplice. Ministrul Justiției a venit cu memorandum pentru desființarea SIIJ. Dacă ministrul consideră că sunt probleme cu funcționarea SIIJ, trebuie să se adreseze Parlamentului. Românii au votat la un referendum și au decis că niciun guvern nu are voie să facă modificări în domeniul justiției. Vreau să văd cum funcționează justiția cu această secție. Vreau să văd părerea judecătorilor și procuroprilor. Din ce citesc în mass-media, sunt tot mai multe voci care susțin existența secției", a declarat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3.

"Toate aceste lucruri o să ducă la un moment dat la niște costuri. Costurile le plătim toți. Nu cred că vor da o OUG pentru desființarea Secției. Vom vedea în momentul respectiv, vom discuta cu celelalte forțe politice din Parlament și vedem ce este de făcut. Nu aș vrea să depunem o moțiune de cenzură pe un subiect cu justiția, dar dacă se insistă asta este", a mai precizat Ciolacu, întrebat fiind ce va face PSD dacă Guvernul insistă să desfiinţeze SIIJ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img