News Flash:

Sprijinul pentru Liga este în creştere, iar cel pentru Mişcarea 5 Stele rămane stabil

30 Mai 2018
823 Vizualizari | 0 Comentarii
matteo salvini afp

Un sondaj de opinie publicat miercuri indică o creştere cu opt puncte procentuale a sprijinului pentru partidul Liga, ajungând la 25,4% în comparaţie cu situaţia de la alegerile care au avut loc la 4 martie, relatează dpa.

Sondajul de opinie efectuat de IPSOS şi publicat de ziarul Corriere della Sera indică de asemenea că sprijinul pentru Mişcarea 5 Stele (M5S) se menţine la aproximativ 32,6%.

Un alt sondaj de opinie publicat luni arăta că Liga a ajuns la 27,5% şi M5S înregistra o scădere de trei puncte procentuale, ajungând la 29,5%. În ambele cazuri aceste două formaţiuni politice ar deţine majoritatea în parlament dacă decid să-şi unească forţele aşa cum au făcut după votul din martie.

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, l-a mandatat oficial luni pe Carlo Cottarelli, fost înalt responsabil al Fondului Monetar Internaţional, cu formarea unui nou guvern tehnocrat, după o încercare nereuşită a partidelor Mişcarea 5 Stele şi Liga de a crea o coaliţie guvernamentală.

Cottarelli s-a întâlnit la primele ore ale dimineţii de miercuri cu şeful statului cu care a purtat 'convorbiri informale', potrivit unei surse a preşedinţiei italiene, citată de Reuters. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021146 (s)